27 / 04 / 2024

İstanbullular dikkat! Yarın bazı mahallelerde su kesintisi yapılacak...

İstanbullular dikkat! Yarın bazı mahallelerde su kesintisi yapılacak...

Yarın İstanbul'da, terfi merkezinde yapılacak iyileştirme çalışmaları sebebi ile Bağcılar ve Esenler'de bazı mahallelerde saat 10.00 ila 19.00 arasında su kesintisi yapılacağı açıklandı. İSKİ'den yapılan açıklama ve haberin detayları...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kuruluşu İSKİ'den yapılan açıklamada, Mahmutbey Terfi Merkezi'nde iyileştirme çalışmaları yapılacağı kaydedildi. Yapılacak çalışmalar nedeni ile Bağcılar ve Esenler'de bazı mahallelere yarın saat 10.00 ila 19.00 arasında su verilemeyeceği belirtilen açıklamada, kesinti yapılacak mahalleler şöyle sıralandı: "Bağcılar ilçesinde Fevzi Çakmak Mahallesi, Demirkapı Mahallesi, Yüzyıl Mahallesi, Fatih Mahallesi, Göztepe Mahallesi, Güneşli Mahallesi, Kirazlı Mahallesi, Yenimahalle ve Mahmutbey Mahalleleri. Esenler ilçesinde Tuna Mahallesi, Oruç Reis Mahallesi, Turgut Reis Mahallesi, Havaalanı Mahallesi, Fatih Mahallesi, Birlik Mahallesi, Kemer ve Tekstilkent mahalleleri."

İSKİ NEDİR?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bu Kanunda İSKİ olarak tanımlanır. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğini haiz bir kurumdur. İSKİ personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabidir.

İSKİ NE İŞ YAPAR?

İSKİ, 2560 Sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri hakkındaki kanunda İSKİ'nin kuruluş amacı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek ve bu amaçla gereken her türlü tesisi kurmak, kurulu olanları devralmak ve bir elden işletmek olarak belirtilmiş bir kuruluştur.

İSKİ HANGİ ARIZALARA BAKAR?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Arayıp Durumu Bildirmelisiniz (185) Tıkanıklık halinde ücretsiz İstanbul genelinde hizmet veren sular idaresi aramakta fayda vardır. İski durumu bildirdiğinizde vidanjör araçlar ve ekipmanları ile ekstra ücret alınmadan tıkanma sorunu çözerek probleminizi gidermektedir.

İstanbullular dikkat! Yarın bazı mahallelerde su kesintisi yapılacak...

İSKİ ÖZEL KURUM MU?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı olan müstakil bütçel bir kamu tüzel kişiliğini haiz bir kuruluştur. Öte yandan İSKİ personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabidir.

İSKİ NASIL İPTAL EDİLİR?

Yapılan su aboneliği olan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma yada başka sebepler ile kapatılması işlemidir. Bu işlemin arkasından abonelik sahibine güncel ücret üzerinden teminat bedeli iade edilir. Abonelik iptal işlemi; E-DEVLET, İSKİ E-ŞUBE ve MOBİL İSKİ' den veya İSKİ Şube Müdürlüklerinden gerçekleştirilebilmektedir.

İSKİ açıkladı, maalesef İstanbul'da barajlar dibi gördü! Su tasarrufu ciddiye alınmalı

İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintisi yapılacak! İşte uzun süreli yapılacak su kesintisi ve saatleri...


Geri Dön