09 / 05 / 2024

İstanbullular dikkat! Yarın bu ilçelerde elektrik kesintisi olacak! Acilen bakın!

İstanbullular dikkat! Yarın bu ilçelerde elektrik kesintisi olacak! Acilen bakın!

İstanbul'da BEDAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Beyoğlu, Esenyurt, Güngören, Zeytinburnu ve Beşiktaş ve bazı diğer ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintinin tam gün boyunca devam etmesi planlanıyor.



Elektrik enerjisinin kesilme sebepleri nelerdir?

Perakende satış sözleşmesinin sona ermesi, kaçak veya usulsüz elektrik enerjisi tüketildiğinin tespit edilmesi, tüketilen enerji bedeline ilişkin ödemelerin zamanında yapılmaması durumları ile ayrıca müşterinin sözleşmesinde enerjinin kesilmesini gerektirecek özel hususların neler olduğu yer almış ise bunların oluşması halinde müşterinin elektriği kesilir.

Planlı Elektrik kesintilerinden nasıl haberdar olabiliriz?

Planlı Elektrik Kesinti listesine, www.bedas.com.tr web sitesinde ana sayfa’da Planlı Kesintiler butonundan, mobil web sitesinden ve BEDAŞ 186 mobil uygulamasından ulaşabilirsiniz.

Kuş göçleri elektrik kesintisine neden oluyor mu?

İstanbul, Avrupa ve Asya kıtalarının birleşme noktasında olması, Karadeniz, Marmara Denizi ve Boğaz bağlantısı, iklimi, topografik yapısı gibi nedenlerden dolayı kuş göçleri için önemli bir konumda yer almaktadır.  Orman ve sulak alanların yanı sıra göç sırasında dinlenmek için elektrik direklerine konan kuşlar hem çarpılma riski ile karşı karşıya kalmakta hem de elektrik arızalarına sebep olmaktadır. Söz konusu bölgelerde meydana gelen orta gerilim arızalarının yaklaşık yüzde 25’i başta leylekler olmak üzere göç eden büyük kanatlı kuşlar nedeniyle gerçekleşmektedir. Direklere konan kuşlar, kanatlarını açtığı sırada fazlar arası kısa devre oluşmakta ve geçici arızalar meydana gelmektedir.

BEDAŞ, hem kuşları ve doğal hayatı korumak, hem de bu nedenle oluşan elektrik arızalarını en aza indirmek üzere çalışma başlatmıştır. Göç sırasında elektrik direklerinde dinlenen kuşların çarpılmasını önlemek için bu dönemlerde enerji akışını kesen BEDAŞ, bu güzergâhta bulunan işletme müdürlüklerine 500’den fazla kuş koruma ekipmanı montajı yapmıştır. İlerleyen dönemde 500 adet kuş dinlenme platformu da devreye alınacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere son dakika! Bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi teslim edilecek!
Anneler dikkat! Bu kişilere toplu şekilde 24 bin 910 TL para verilecek! Hemen başvuran anında alacak!
Dolar yüzde 25 oranında artacak! Bank of America tek tek açıkladı, gören aklını yitirdi!

Geri Dön