Turizm

İstanbullular sahillerde serinlendi!

Kentte hava sıcaklığının artması üzerine sahil bölgelerine akın eden vatandaşlar, denize girerek serinlemeye çalıştı. Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar ulaştığı, nem oranının yüzde 60'ı bulduğu vatandaşlar, serinlemek için deniz kıyılarını tercih etti.

Kentte hava sıcaklığının artması üzerine sahil bölgelerine akın eden vatandaşlar, denize girerek serinlemeye çalıştı. 


Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar ulaştığı, nem oranının yüzde 60'ı bulduğu İstanbul'da vatandaşlar, serinlemek için deniz kıyılarını tercih etti. 


Özellikle İstanbul Boğazı, Kadıköy, Maltepe, Florya'da denize girilebilen bölgelere aileleriyle gelen İstanbullular, hem piknik yaptı hem de denize girdi. Bazı vatandaşlar şemsiye ya da ağaç altlarında gölgede uyumayı tercih ederken, bazıları da balık tuttu. 


Sarıyer Belediyesi, ilçede denize girilen alanlarda vatandaşları aşırı sıcaklık ve güneş çarpması riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde anonslarla uyardı.


Bazı vatandaşların evlerindeki köpek, kanarya gibi evcil hayvanları da yanlarında getirdikleri gözlendi.


Okmeydanı'ndan ailesiyle Tarabya sahiline gelen Hasan Kaya, sıcakların bugün daha da arttığını ve evde duramadıklarını belirterek, "Ailemle önce evde bulunmayı düşündük. Fakat sıcaklar dayanılmaz bir hale gelince derhal sahile koştuk. Şu anda çocuklarım yüzüyor ve çok mutlu görünüyorlar" dedi.


Motosikletiyle gezerken sıcaktan etkilenerek sahile geldiğini belirten Timur Eser, "Spor salonundan çıkmıştım. Aslında bugün denize girmek gibi bir niyetim yoktu. İnsanları denizde görerek, çantamda bulunan spor malzemelerimle ben de yüzdüm. İyi ki gelmişim, çok ferahladım" şeklinde konuştu.


AA