02 / 05 / 2024

İstanbul’un 2013 sonu 300 kilometrelik raylı sistemi olacak!

İstanbul’un 2013 sonu 300 kilometrelik raylı sistemi olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul’un 2013 yılı sonu itibariyle 300 kilometre uzunluğunda raylı sisteme sahip olacağını ve bu yatırımların trafik sorununu çözmede çok etkili olacağını vurguladı



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Selamet, Gana Heyetine İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 15 milyon nüfusa sahip olan İstanbul’un 2013 yılı sonu itibariyle 300 kilometre uzunluğunda raylı sisteme sahip olacağını ve bu yatırımların trafik sorununu çözmede çok etkili olacağını vurgulayan Selamet, “Avrupa’nın en doğusunda, Asya’nın ise en batısında konumlanan İstanbul, 3 büyük imparatorluğun başkentliğini yapmış tarihi bir şehir. Bu şehirde her gün 1,5 milyon insan işine ya da evine gidebilmek için kıta değiştiriyor. Afrika’nın her zaman yanındayız ve yardıma hazırız. Gana ile işbirliği için gereken çalışmalar en kısa sürede yapılacak” diye konuştu.


Gana Heyeti Başkanı Adam Abdel Nasser da sıcak karşılamadan memnuniyet duyduklarını belirterek, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın geçtiğimiz Şubat ayındaki Gana ziyaretinde kardeş şehir ilişkileri kurularak beraber bir çalışma içerisinde bulunulması çağrısı yaptığını hatırlattı. Bu temenniyi gerçekleştirmek için geldiklerini dile getiren Nasser, geldikleri Gana’nın Kuzey Bölgesi’nin kölelik ve sömürü döneminden bu yana ülkenin diğer kalan bölgelerinden geri kaldığını kaydetti.


Bu gelişmişlik farkını kapatmak amacıyla dört yıl önce Savannah Bölgesi İdari Yönetimi’nin kurulduğunu, idari yönetimin ve merkezi hükümetin yardımlarıyla kalkınmayı amaçladıklarını ifade eden Nasser, “Türkiye’nin ve İBB’nin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Yaşadığımız Kuzey Bölgesi yatırımlar için çok uygun bir yer. İnşaat, su, kanalizasyon ve sağlık alanlarında yardıma ve yatırıma ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye ve İstanbul’daki gelişmeleri biliyoruz ve bu nedenle işbirliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İBB


Geri Dön