İstanbul'un 6 farklı noktasında otogar yapılacak!
İstanbul’da 6 farklı noktada otogar yapılacağını belirten Kadir Topbaş,Otogarların sistemleri değiştirilir hale geldi. Şehir merkezinde kalan Bayrampaşa’daki otogar gelecekteki işlevini yitirecek. Daha lokal, daha küçük.6 ayrı yerde otogar yapacağız.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mevcut Bayrampaşa’daki otogarı da üstünü tamamen yeşil park haline getirmeyi, alt katlarını otopark yapmayı düşünüyoruz. Bu otogarların da 2016, 2017 gibi tamamlanmasını hedefliyoruz. 2017 gibi de bu otogarlar devreye girecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve bazı İBB Bürokratları ile birilikte ilçede organik ürünlerin satıldığı Yeryüzü Pazarı’nı açtı. Pazarı gezerek köylülerle sohbet eden ve ürünlerin tadına bakan Başkan Topbaş, domates, biber ve marmelat gibi ürünleri çok beğendi.
Pazarla Şilelilerin ikramlarını da geri çevirmeyen Topbaş, “Dünyada 44 adet bulunan Yeryüzü Pazarı’nın 45’incisini İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Şile’de kurduk. Geleneksel tohumlarla doğal ürün üreten köylülerimiz burada ürünlerini Cuma ve Pazar günleri pazarlayabilecek. İstanbullular koşarak sağlıklı yaşam için buraya gelsin” diye konuştu.
Dünya insanları doğal kaynakların hızla tükendiği sağlıklı yaşam için ne yiyelim uzun ve sağlıklı yaşayalım?’ arayışı içersinde olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Çünkü şehirlerde ambalajlanmış, koruyucu maddeler içeren ürünlerle maalesef besin kaynaklarımız kirletilmiş duruda. Tıp uzmanları sürekli doğal ürünler tüketmemizi öneriyor. Ekmeğimizi ve yoğurdumuzu mümkünse evde mayalayalım. Genleriyle oynanmamış doğal ürünler tüketelim, çünkü bunlar metabolizmamızı daha güçlü kılıyor.”
“Rabbimiz, ‘Helal ve temiz yiyin’ buyuruyor. Yani genleriyle oynanmamış temiz ve doğal ürünler tüketin diyor. Genleriyle oynanmış ürünler ölümcül hastalıklara davetiye çıkartıyor. Doğal ürünlerde bir müddet yedikten sonra diğerlerini yiyemiyorsunuz zaten” diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Şimdi bir müjde veriyorum: Geçmişte burada bir yel değirmeni varmış. Şimdi o yel değirmenini yeniden inşa ederek Anadolu’dan bozulmamış doğal buğdayları getirip bu taş değirmende öğüttüreceğiz. Köylümüz tamamen doğal ekşi mayalı ekmeğini bu şekilde yapacak. Bu doğal Pazar gelecek kuşaklarımız için de önemli. Köylülerimizin buraya getirdiği ürünler de çok pahalı değil. Biz de ailece doğal ürünler tüketiyoruz. Bana da ‘Sağlınızın sırrı nedir?’ diye soruyorlar. İşte sır burada; sağlıklı ve doğal ürünlerde.”
Yeni Akit