Kent Haberleri

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi...

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi... AFAD'ın açıkladığı son 38 bini aştı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerle büyük kayıplar yaşarken; bölgedeki diğer fay hatlarıyla ilgili bilgiler de peş peşe geliyor. AFAD'ın açıkladığı son 38 bini aştı. 

Japon bilim insanı Yoshinori Moriwaki, diğer fay hatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, TV100 ekranlarında Ece Üner'e konuk oldu ve açıklamalarda bulundu.

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, konu ile ilgili açıklamasında "İstanbul'da 1. ve 2. köprüde güçlendirmeler yapıldı. Aynı şekilde Mecidiyeköy'deki ana viyadük de güçlendirildi. İstanbul'un bazı ilçelerinde de Japon bilim insanları aracılığıyla güçlendirmeler yapıldı" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi...

SARIYER, ŞİŞLİ, ATAŞEHİR...

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Marmara'da deprem beklendiğinin altını çizerek "Beşiktaş, Sarıyer, Ataşehir bu ilçeler güçlendirildi. Japonlar bilimsel olarak bu konuda yardım yaptı" dedi. 

Mynet'te yer alan habere göre; Yoshinori Moriwaki, güçlendirme yapılan yerlerde hasarın beklendiği kadar kötü olmayacağına vurgu yaparak "Depremin şiddeti 7.5 olsa bile güçlendirme yapılan Ataşehir, Şişli, Mecidiyeköy, Sarıyer, Beşiktaş gibi bölgelerde problem olacağını düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Yoshinori Moriwaki, beklenen depremle ilgili olarak Yalova merkezin Yalova'nın sahil ilçesi olan Çınarcık'ın ve Bursa'nın riskli olduğuna dikkat çekti. 

"Osmangazi Köprüsü ise 7.9 şiddetindeki depreme bile dayanıklı" diye konuşan Yoshinori Moriwaki, Osmangazi Köprüsü'nün deprem dikkate alınarak inşa edildiğini dile getirdi. 

"Doğu Anadolu fay hattı bu kadar kırılmaya başladı bundan sonra neresi diye düşünüyoruz. Hatay'da hasar oldu ama fay hattı daha kırılmadı" ifadelerini kullanan Moriwaki, açıklamasında Kahramanmaraş'a kadar kırıldığını, Hatay'dan sonra güneye gelen Kuzey Kıbrıs'a giden bir fay hattı ile Elazığ'da da bir fay olduğunu belirtti. 

Moriwaki, Bingöl'den batıya uzanan fay hattında da tehlike olduğuna dikkat çekerek "Muş, Bitlis, Van... 2011'de Van'dan sonraki fay hattı kırıldı. Muş, Bitlis tarafında da deprem bekleniyor. Sonra da Marmara Depremi bekleniyor" diye konuştu.

İzmir ile ilgili de açıklamalarda bulunan uzman Yoshinori Moriwaki, "İzmir'deki fay hattı geçtiğimiz depremde kırıldı. İzmir'de yoğun bir deprem beklemiyoruz" dedi ve deprem geliyorsa etkisinin de düşük olacağını düşündüklerini aktardı. 

Uzman isim uyardı! Depremin ardından şimdi de enkazda büyük tehlike!

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Depremzedeye şimdi de nakliye şoku! Fırsatçıların istediği rakam dudak uçuklattı!