27 / 04 / 2024

İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!

İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı planın geleceğini belirtti. İşte ayrıntılar..



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu açıklamasına "Sayın Cumhurbaşkanımız ile bugün Amerika'dayız. Burada ilk gündem maddesi BM'de iklim. Cumhurbaşkanımızın ayrıca ekonomik bir takım ilişkiler için ikili görüşmeleri devlet başkanları ile bazı gruplar ile toplantıları Türkiye adına yapacağı bazı faaliyetleri var" ifadelerini kullanarak başlayan Bakan Mehmet Özhaseki, iklim değişikliğine de değinerek, "Öok kirlettiğimiz dünyada da dengeler bozulunca karşımıza bir takım felaketlerin gelmesi kaçınılmaz duruma geldi" şeklinde konuştu. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamasında "Özellikle son 100-150 senede dünyanın ısısı 1.1 derece arttı. Akdeniz Havzası ile ilgili bilim adamları 1.4 derece yükseldi diyor. Yani ülkemizin olduğu konum biraz daha tehdit arz eden bir konu" dedi ve 2 dereceye çıkması halinde gıda krizleri ve göçlerin yaşanacağının altını çizdi. 

İstanbul un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!

İSTANBUL İÇİN ÖZEL BİRİM GELİYOR: 4 AYAKLI PLAN İÇİN DÜĞMEYE BASILDI 

Bakan Mehmet Özhaseki, yaptığı son dakika açıklamasında kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de ayrı bir parantez açarak değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Özhaseki, İstanbul için özel bir birim kurulduğunu ve 4 ayaklı bir planları olduğuna dikkat çekti. Özhaseki, yarısı bizden kampanyasına da 1 milyonu aşkın başvuru geldiğinin altını çizdi. 

Dönüşümün bakanlık, belediye ve vatandaş tarafları olduğuna da vurgu yapan Özhaseki, yeni rezerv konutların üretileceği mesajını paylaştı. Özhaseki, söz konusu konutların kamu arazilerinde inşa edilmesinin planlandığını vurguladı. 

 81 İLDE DÖNÜŞÜM HIZLANIYOR 

İstanbul un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!

Türkiye’yi depreme hazırlamak ve kentsel dönüşüme hukuki altyapı oluşturmak için başlatılan 'Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası' da geçtiğimiz günlerde yapıldı. 

Söz konusu şurada, komisyonlarda uzmanlar, depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm sürecine ilişkin görüşüyor ve değerlendirmelerini paylaşıyor. 

Yeni Şafak'tan Merve Safa Akıntürk'ün aktardığına göre, kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temellerinin hazırlanacağı çalışma sadece İstanbul'a yönelik değil, 81 şehri kapsayacak bir çalışma olacak. 

Bu çerçevede, her il için, şehrin mimari yapısı da dikkate alınarak ayrı bir kentsel dönüşüm sürecinin yürütülmesi öngörülüyor. 

Doların kaderi 3 gün sonra yeniden yazılıyor! 1 doları bile olanlar dövizciye koşacak! Bakın dolar tam bu kadar olacak

SSK ve BAĞ-KUR'lulara Eylül 2023 müjdesi! Paralar peş peşe yatırılıyor, hemen hesaplarınıza bakın!

Evi olan herkes ödemek zorunda! Yeni sistem 2024 yılında başlıyor!


Geri Dön