30 / 04 / 2024

İstanbul'un en büyük Spa'sı Tuzla'da!

İstanbul'un en büyük Spa'sı Tuzla'da!

Rezidor Hotel Group Türkiye, Gürcistan ve Kazakistan Bölge Direktörü Sonja DiveDahl'ın "pırlantamız" dediği Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla 2014 yılının Ocak ayında açıldı.



İnşaatı gerçekleştiren Turkol Turizm, işletmeyi ise Radisson Blu yapıyor. Turkol Turizm'in başına Mart 2013'te bu projeyle beraber geçen Radisson Blu projesi genel müdürü Can Sezgin çevrede daha önce, bir dönem Turgut Özal'ın da kaldığı Çamlıbel Oteli olduğunu anlatıyor. Otelin arkasındaki sitedeki villaların yapımına dört- beş yıl önce başlanmış fakat Sabiha Gökçen Havalimanı'nın etkisiyle, villaların yapımını durduran şirket, burada bir otel projesi yapmaya karar vermiş. Mayıs 2011 'de temel atılmış. 


Otelin yatırım değeri 70 milyon euro. "Yapmışken en iyisini hedefledik. Anadolu yakası için bu yatınm fazla dememiz uygun olmasa da, erken bir yatırım diyebiliriz. Ancak bölgenin gelişmesiyle yatırımın geri dönüşünü görebileceğiz" diyen Sezgin, yatırımın geri dönüşünün 15 yıldan az olmayacağını tahmin ettiklerini fakat bölgenin kalkınma hızına bağlı olarak sürenin 12-13 yıla da çekilebileceğini ekliyor. Otelde en büyük yatırım payını teknik altyapı alıyor. Burada trijen denen, otelin kendi eneıjisini üretecek fakat henüz devreye sokulmamış bir sistem bulunuyor. Otel kendi elektriğini üretmeye başladığında yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayabilecek ve böylece "yeşil oteller" gurubuna katılabilecek. 


Carlson Rezidor Hotel Group'un İstanbul'da altı, Ankara, Çeşme, Mersin ve Kayseri'de de birer oteli bulunuyor. Türkiye'de orta ölçekli segmente hitap edecek diğer markaları Park Inn de pazara girmek üzere. 


Tuzla Aydınlı'da 55 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Radisson Blu Hotel & Spa bir şehir oteli ve şehir içinde olmasına rağmen aynı zamanda gürültüden uzak. Sabiha Gökçen Havalimanına 5 kilometre mesafede. Otelin tasarımı ünlü mimar Tuncay Çavdar ve ekibi tarafından gerçekleştiriliyor. Bölgeyle uyumlu gözüken ahşaplarla kaplanmış bir görünümü var. "Güney oteli ve şehir oteli karması gibi" diye nitelendiren Sezgin; "Sapanca ve Şile ile fiziksel olarak rekabet edemesek de yapısal olarak, otelin sunduğu hizmetler açısından önemli bir rakip olacağız" diyor. Otelde 4 bin metrekarelik alana konumlanmış SPA&Wellness merkezi ve merkezin tam ortasında doğal bitkilerle donatılmış Zen bahçesinin yanı sıra iki katlı terapi süitleri, kapalı yüzme havuzu ve performans havuzları bulunuyor. 26 suit de dahil toplam 249 odası ve 572 misafir kapasitesine sahip otel iki ayrı kat üzerine kurulu toplantı odaları ile de iddialı. 30 metrekare ile 260 metrekare arasında değişik büyüklüklere sahip dokuz ayrı toplantı odası mevcut. 


Otelde haziran itibariyle doluluk oranı yüzde 37 seviyesinde. Sene sonu hedefi ise yüzde 50'leri yakalamak. Özellikle toplantılar açısından büyük bir merak ve istek olduğunu söyleyen Sezgin bölgede Crowne Plaza ve Divan'dan sonra üçüncü otel olduklarını belirterek; "Bölge yakın zamanda dördüncü, beşinci otelleri kaldırmaz ama yeni otellerin de geleceğiyle ilgili duyumlar alıyoruz" diyor.


Fortune


Geri Dön