28 / 04 / 2024

İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul'un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul'un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

Deprem uzmanlarından peş peşe beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalar gelirken, İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı. İşte merakla araştırılan o yerler...



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, 11 ilde büyük yıkıma neden olan ve 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği 7'den büyük iki depremin ardından, deprem gerçeği yeniden gündem oldu. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen bu depremlerden sonra, büyük deprem beklenen İstanbul'da da tedirginlik arttı. 

Deprem uzmanlarından peş peşe beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalar gelirken, megakentte yaşayanlar depreme karşı en sağlam ilçeleri araştırmaya başladı.

İstanbul un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

Aydınlık Gazetesi'nden Nurullah Aydın'ın haberine göre; İstanbul'da beklenen büyük depremin etkisinin de büyük olacağı belirtiliyor. Bu etkiyi en aza indirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul'un en sağlam zeminli yerlerinin listesini araştırıyor. 

İmkanı olan İstanbullular, riskli bölgelerde oturmaktansa bu sağlam zeminli bölgelerde yaşamayı tercih ediyorlar. 

İTÜ'lü yerbilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, İstanbul'un en sağlam zeminli yerlerini açıklamıştı. Peki İstanbul'da en sağlam zemin nerelerde? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

İstanbul un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

İSTANBUL'UN EN SAĞLAM ZEMİNLERİ AÇIKLANDI

Prof. Dr. Okan Tüysüz, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamasında İstanbul'un en sağlam zeminli yerleri hangileri sorusunu yanıtladı. 

Tüysüz, İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarının, Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyi olduğunun altını çizdi. 

Prof. Dr. Tüysüz, İstanbul'da sıvışlaşmanın yüksek olduğu alanları da açıkladı. Büyükçekmece ve Küçükçekmece göllerinin çevresi, Ayamama Vadisi, Veli Efendi, Zeytinburnu'nda bazı alanlar, Haliç çevresi, Kadıköy (Kurbağalıdere) bölgelerinde sıvılaşmanın yüksek olduğunu dile getiren Tüysüz, megakentin yüzde 20'sinin epeyce zayıf bir zemin üzerine oturduğunu da altını çizdi. 

İstanbul un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

NACİ GÖRÜR: MARMARA DEPREMİ 7.5'İ GÖREBİLİR

Diğer taraftan, deprem uzmanları Marmara ile ilgili uyarılarını sık sık gündeme getirmeye devam ediyor. 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir sempozyumda Marmara depreminin büyüklüğünün 7.5'i görebileceğine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Görür, büyük Marmara depreminin tek kelime ile yıkım olacağının altını çizerek, ""Altyapı yapı stoku, çevre tamamen çok büyük yoğunlukla imha olur. Bakın bu 11 şehirde deprem oldu ya 11 kentteki yıkımı düşünün. Ondan çok daha fazla olur" ifadelerini kullandı.

Kasım 2023 enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışma Platformu'ndan anket ve imza kampanyası!

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!


Geri Dön