İstanbul'un kalbi Sarıyer'de atacak!
AK Parti Sarıyer Başkan Adayı Bayraktar, Sarıyerlilerin hayallerini gerçekleştirecek projeler ürettiklerini belirtti. Bayraktar, “Sarıyer’i turizmin, ticaretin, kültürün, teknolojinin ve sporun merkezi yapacağız. İstihdam ve kalkınma oluşacak, işsizlik bitecek” diye konuştu...
Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, 31 Mart yerel seçimlerinde seçildiği takdirde hayata geçireceği 62 vizyon projesini Milliyet'ten Eren Aka'ya değerlendirdi. Projeler hayata geçtiğinde mutlu bir ilçe inşa etmiş olacaklarını söyleyen Salih Bayraktar, "Sarıyer’imizin ekonomisi canlanacak, istihdam oluşacak, gençlerimiz iş bulacak. Sarıyer huzura ve refaha ulaşacak. Bizler, 31 Mart yerel seçimlerini Sarıyer’imiz için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. Sarıyer’imiz sadece İstanbul’un değil dünyanın en güzel yaşanacak ilçelerinden biri olacak" ifadelerini kullandı.
İmar sorununa çözüm
- Seçildiğiniz takdirde Sarıyer’de ilk çözeceğiniz problem ne olacak?
Hepimizin hayali huzur ve gelecek endişesi olmayan sorunları çözülmüş bir ilçe. 4,5 yıl önce ilçe başkanı olarak göreve geldiğimizde kanaat önderlerimizle, muhtarlarımızla istişarelerde bulunduk, Sarıyer’in meselelerini masaya yatırdık. Ve bu meseleleri dört ana başlıkta topladık. Bunlar mülkiyet ve imar, ulaşım ve otopark, gençlik ve spor, eğitim ve istihdam ile sağlık problemleriydi. Sağlık problemini Çayırbaşı’nda Hamidiye Etfal Hastanesi, Cumhuriyet’te Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Bahçeköy’de Ruh Sağlığı Merkezi ve bu yıl içinde Huzur’da hizmete girecek 770 yataklı hastane ile çözdük. Mülkiyet konusunda geçmişte yapılan olumlu olumsuz deneyimleri doğru değerlendirerek teknik ekibimizle 4 yıl boyunca çalışıp İmar Barışı Yasası’nın çıkarılmasını sağladık. Bizzat girişimlerimizle sahilden 5-6 kilometre içeride kalan ve öngörünüm kabul edilen mahallelerimizi de bu yasadan faydalandırdık. İmar Yasası birinci adımdı. İkinci adım Sayın Binali Yıldırım’ın da Sarıyer ziyaretinde söylediği üzere tapuların verilmesi olacak. İnşallah 1 Nisan’da vatandaşlarımızın teveccühü ile belediye başkanı olarak bu konunun takipçisi olacağız. Ve tapuları dağıtacağız. Mülkiyet ve imar konusundaki temel yaklaşımımız, Sarıyerli Sarıyer’de refah içinde yaşayacak.
Spor merkezi
- Ulaşımla ilgili projelerinizden biraz bahseder misiniz?
Sarıyer’imizin ikinci önemli problemi ulaşım. Çocukluk yıllarımızda Taksim’e, Şişli’ye gideceğimiz zaman İstanbul’a gidiyoruz derdik. Yapmış olduğumuz tünel ve metro projelerimizle Sarıyer’i İstanbul’a daha da yakınlaştırdık. Mevcut tünelimize Kilyos- Ayazağa-Baltalimanı-Dolmabahçe tünellerini de ekleyerek Sarıyer’i İstanbul’un merkezi yapacağız. Sarıyer merkez, Emirgan Korusu, İstinye Koru mahallesinde yapacağımız üç adet tünel otopark ve semt otoparklarıyla Sarıyer’imizin otopark problemini ortadan kaldıracağız.
- Sarıyer’deki spor faaliyetleri yeterli mi?
Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve doğru yönlendirmek için 250 dönüm denizin ormanla bütünleştiği doğa harikası bir alanı ‘Gençlik Kampı’ yaptık. Bu kampın bünyesinde yelken, kürek, kano su sporları, dağcılık, okçuluk, macera parkuru, zipline ve kapalı spor salonları var. 220 öğrencinin yatılı kalabileceği, Türkiye’de eşi benzeri olmayan ve dünyada sayılı kamplar arasında olan bir kampı Sarıyer’imize kazandırdık. Öte yandan Sarıyer’de futbol, efsane bir geçmişe sahip. Eski günlerdeki başarıları Sarıyerlilere yaşatmak için 9 bin kişilik modern bir stat projesini otoparklarıyla, yaşam alanlarıyla, sosyal tesisleriyle ve müzesiyle Sarıyer’e kazandıracağız. Yine Ayazağa’da da bir stat projemiz var. Bunların dışında mahalle spor kültürü merkezlerimiz, kapalı spor salonlarımız, su sporları merkezlerimiz ve yüzme havuzlarımızla Sarıyer’imizi sporun da merkezi haline getireceğiz.
Teknoloji üssü
- Gençlere öncelik verdiğinizi söylediniz. Yeni projelerinizde gençlere dair çalışmalar görecek miyiz?
Sarıyer’i bilim ve teknoloji merkezi yapmaya hazırlanıyoruz. Bilim ve Teknoloji Kampüsü’nde ekoloji, astroloji, dene yap, yapay zeka, kodlama gibi bir çok branş olacak. Gençlerimizin almış olduğu eğitimleri zenginleştirmek ve uygulamalı hale getirmek adına muhteşem bir kampüsü inşa ediyoruz. Buna entegre olarak, Denizcilik Eğitim Araştırma Merkezi ve Müzesi, Havacılık Eğitim ve Uygulama Parkı ile Sarıyer’i bilimin merkezi haline getireceğiz.
Yapacağımız 62 proje ile Sarıyer’i turizmin, ticaretin, kültürün, sanatın, bilimin, teknolojinin, eğitimin, sporun, sağlığın, balıkçılığın ve organik tarımın merkezi yapmış olacağız. Projeler hayata geçtiğinde Sarıyer’in ekonomisi canlanacak, istihdam oluşacak, gençlerimiz iş bulacak.
Doğanın ortasında huzur mekanları
Sarıyer’in muhteşem doğasıyla herkesi kendine hayran bıraktığını ifade eden Bayraktar, “Sarıyer’in bu muhteşem doğasından ne kadar faydalanabiliyoruz?
Bu güzellikler olduğu gibi yerinde durmuyor. Bakım istiyor, emek istiyor, gönülden hizmet istiyor. Biz de doğamızı korumak ve bu güzellikten vatandaşlarımızın faydalanmasını sağlamak için projeler ürettik. Hacıosman Doğa Parkı, Sarıyer Aile Kampı, Sarıyer Tabiat Parkı bunlardan bir kaçı.
Bu projelerle hem doğamızı güzelleştireceğiz hem de 7’den 70’e Sarıyerlilerin aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebileceği ortamlar oluşturacağız” diye konuştu.
İyi fikirler ödüllendirilecek
Belediye ve personel yönetiminde beş ilke ile takım ruhu oluşturacaklarını dile getiren Salih Bayraktar, o ilkeleri şöyle sıraladı: “Birincisi iletişim. Yıllardır belediyeye çalışıp, belediye başkanını katlarında görmemiş personeller var. 350 bin Sarıyerli gibi çalışanlarla güçlü iletişim kuracağız. İkincisi belediye hizmetlerinde toplumun her türlü sosyal ve siyasal farklılıklarının temsil edilmesi adına ortak akıl üreteceğiz. Üçüncüsü şeffaf olacağız, çünkü her bir personelimiz yaptığı işin Sarıyer’e hizmet sevdasının hangi parçasını oluşturduğunu görecek. Dördüncüsü planlı ve programlı çalışma. Beşincisi ise Sarıyer için her katkı ödüllendirilecek. Her iyi performansa önem vereceğiz.”
Üretirken öğrenecekler
Gençleri yüksek teknolojiyle buluşturmak için Sarıyer Bilim ve Teknoloji Kampüsü projesini hayata geçireceklerini belirten Salih Bayraktar, “İBB Marmaracık Gençlik Kampı’ndan son 1,5 yılda ortaokul ve liselerden 16 bin 700 öğrenci yararlandı. Yeni kuracağımız kampüsle de, gençlerin konforlu bir şehirde yaşamasını, en iyi imkanlarla eğitim görmesini, eğlenmesini, sporla, kültürle, sanatla tanışmasını sağlayacağız.
Bilimle ve teknolojiyle buluşturacağımız gençlerimizin patalyaları ise, kuracağımız atölyeler olacak. Milli ve yerli yazılımlar üretecekler, satacaklar” dedi.