Kira

İstanbul’un o bölgelerindeki kira fiyatları şaşırttı! Uzman isim kiralar için o tarihi işaret etti!

Ev kiralayacak ya da alacaklar son zamanlardaki emlak piyasasına kilitlendi. Yapılan konut kampanyaları piyasaya etki etti. Emlakçılar satılık ev fiyatlarının 15 günde 500 bin TL arttığını belirtti ve bazı emlakçılar ise özellikle kiralarda şimdiden bir düşüş olduğunu söylüyor

Konut piyasası bir hayli canlı konumda. Emlakçılar satılık ev fiyatlarının 15 günde 500 bin TL arttığını belirtti ve bazı emlakçılar ise özellikle kiralarda şimdiden bir düşüş olduğunu söylüyor. Gayrimenkul Uzmanı da kira fiyatları hakkında o tarihi işaret etti.

İşte detaylar…

FIRSATÇILAR YİNE İŞ BAŞINDA

Show Haber’de yer alan haberde, kiralık ev fiyatlarına kampanyaların etkisi ile ilgili sektör temsilcilerinin bir kısmı ‘Rüzgarı bile yetti’ diye belirtirken, bir kısmı ise tam tersini söyledi. Fahiş kiralara çare olacağı düşünülen konut kampanyalarının emlak sektöründe bir hareketlenme olduğu belirtildi. Fırsatçılar da satılık evlerin fiyatlarını anında etkiledi. Bundan dolayı gözler şimdi de kiralık evlere çevrildi. Bazı emlakçılar kiralık ev fiyatlarında düşüşü, bazılarıyla aksini iddia ederken kimileri ise düşüşün sadece belirli bölgeler ile kısıtlı olacağını öne sürdü.

"KİRALIK EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ MEYDANA GELDİ!

Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay, “Evler daha boşaltılmadan aslında şimdi kiralık rakamlarda bir düşüş olmaya başladı. İnsanlar kira öder gibi aslında evlerini ödeyebilirler. Baktığımız zaman hal böyle iken de kiralıklarda talep azaldı. Talebin azaldığı her yerde fiyatlar otomatikman düşmüş olur. Ümraniye, Dudullu, Bahçeşehir, Beylikdüzü. Bu bölgelerde düşüş gösterdiğini görmekteyiz” diye konuştu. Bazı emlakçılar da yabancıların Türkiye’ye olan ilgisi devam ettiği süre boyunca ne kiralık ne de satılık dairelerde herhangi bir düşüş yaşanmayacağının altını çizdi.

"6 AY İÇİNDE DÜŞÜŞ BEKLİYORUM"

Diğer yandan Gayrimenkul Uzmanı Ebru Kain ise bu konuda “Önümüzdeki 6 ay içinde, 2023 yılında kiralarda bir düşüş bekliyorum ben. Hem arz yapan bizleri hem müşteriler olumlu yönde etkileyecek. Yeni bölgelerde, İstanbul’un daha dış bölgelerinde arzda çoğalma olacağı için fiyatlarda düşüş bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Buna karşılık emlakçı Bedri Yılmaz ise “Bu göç olayı durdurulmadığı sürece hiçbir şey normale dönemez. Kiralarda da düşüş olmaz, satılığa talep de tükenmez. Çok sayıda fırsatçılar türedi.  Ev sahipleri olsun, müteahhitler olsun… Faizler düştüğü an fiyatları yükseltiyorlar” dedi.

Şehir Hastaneleri KPSS’siz personel alıyor! İşte Şehir Hastanesi 2023 personel alımı detayları!

ING’liler market alışverişlerinde kazançlı! Bonus kazanma fırsatı devam ediyor!