28 / 04 / 2024

İstanbul'un o ilçesindeki 7 bin 300 bina riskli!

İstanbul'un o ilçesindeki 7 bin 300 bina riskli!

Saadet Partisi Güngören İlçe Başkanlığı, Güngören ilçesine ilişkin bir deprem ve kentsel dönüşüm analiz raporu yayınladı. Raporda, Güngören'in tamamının kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu ve 7 bin 300 binanın İstanbul depreminde büyük hasar göreceği belirtildi.



Saadet Partisi Güngören İlçe Başkanlığı, Güngören ilçesine ilişkin bir deprem ve kentsel dönüşüm analiz raporu yayınladı.

Güngören’le ilgili çarpıcı rakamların ortaya konduğu 45 sayfalık raporda, Tozkoparan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm süreci de ayrıntılı şekilde analiz edildi. Milli Gazete'den Onur Şehmus Şahin'in haberine göre; raporda, 11 bin 150 apartmanın bulunduğu Güngören’de olası bir İstanbul depreminde, ilçedeki binaların 7 bin 300 tanesinin büyük hasar göreceği vurgulandı. 

45 sayfalık raporda depremle ilgili ürküten rakamlar açıklandı. Raporda, Güngören ilçesindeki konut istatistikleri ve deprem analizleri de yer aldı. Rapora göre 11 bin 150 apartmanın bulunduğu Güngören’de olası bir İstanbul depreminde, ilçedeki binaların 7 bin 300 tanesinin büyük hasar göreceği belirlendi.

İstanbul un o ilçesindeki 7 bin 300 bina riskli!

“GÜNGÖREN’İN TAMAMINDA KENTSEL TASARIM ŞART”

Güngören’de deprem ve kentsel dönüşüm analiz raporu hakkında basın açıklaması yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Muhammet Resuloğlu, İstanbul’da beklenen büyük depreme hazırlık yapabilmek için gerek İstanbul gerekse de Güngören’in tamamında kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurguladı. “Kentsel dönüşümden kastımız ilçe genelinde stratejik bir planlama ile “kentsel tasarım”dır.” diyen Resuloğlu, “Güngören genelinde yapılması gerekli olan planlama sadece Tozkoparan Mahallesi’nde yapılmak istenmektedir. Tabii ki bu iyi bir şey gözükse de Güngören’in şu sorunlarını ortadan kaldırmayacaktır” dedi.

İstanbul un o ilçesindeki 7 bin 300 bina riskli!

7,5 büyüklüğünde Senaryo depremi için güngören ilçesi, mahalle bazlı bina hasar tahminleri

İlçe genelindeki riskli binanın oldukça fazla olduğunu vurgulayan Resuloğlu, “Deprem hususunda yetkililer; Marmara’da olabilecek bir depremin büyüklüğünün 7,2 ve üzerinde olacağını söylüyor. Deprem bilimcilerinin bu önemli hatırlatmalarının yanı sıra İBB’nin 2002 yılında Japon JICA firmasıyla ortaklaşa hazırlattığı rapora göre 9.538 binada yapılan taramalarda 7.300 bina riskli olarak kayıtlara geçmiştir. Belediyemizin verdiği bilgilere göre ilçemizde 11 bin 150 adet bina bulunmaktadır. Bu binaların 7 bin 300 tanesi beklenen büyük Marmara Depremi’nde Allah korusun yıkılması ya da büyük hasar alması olası binalardır; yani ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 65’i son derece yüksek riskli binalarda yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

İstanbul’daki 1 milyon 166 bin binada deprem riski yüksek!

İstanbul depremi uzatmaları oynuyor!


Geri Dön