26 / 07 / 2024

İstanbul'un o ilçesinde pazar günleri inşaat çalışmaları yasaklanıyor!

İstanbul'un o ilçesinde pazar günleri inşaat çalışmaları yasaklanıyor!

Katılımcı yönetim ilkesi ile vatandaşların sesine kulak veren Başkan Çerkez, Ekşioğlu Mahallesi’nde gdüzenlenenHalkın Buluşması programında bir vatandaşın ‘Pazar günleri inşaatlar çalışmasın’ talebi için harekete geçti. İşte ayrıntılar... 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


“Halk Günü Değil Halkın Günü” sloganıyla Çekmeköy’ü mahalle mahalle gezen Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, vatandaşların taleplerini, şikayet ve önerilerini dinliyor ve bir çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

Ekşioğlu Mahallesi’nde de gerçekleşen programda, mahalle sakini Aziz Bolat’ın Pazar günleri inşaat yasağı talebini geri çevirmeyen Başkan Çerkez, konunun Eylül 'deki meclis toplantısına gündemde yer alacağını belirtti. 

İstanbul un o ilçesinde pazar günleri inşaat çalışmaları yasaklanıyor!

Çekmeköy Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Eylül ayı meclis toplantısında gündeme alınacak konunun yasallaşması ile beraber ilçe genelinde Pazar günleri inşaat çalışması yapılmasına izin verilmeyecek.

Yapılan düzenleme ile beraber yıkım ve inşaatlardan çıkan seslerin hafta sonları vatandaşları rahatsız etmesi engellenecek. 

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "Çekmeköylü komşularımızın talep ve önerilerini dinlediğimiz Halkın Buluşması programında Aziz kardeşimizin Pazar günü inşaatların çalışmamasına ilişkin bizlere bir talepte bulundu. Hemşehrilerimizin huzuru, ve yaşam kalitesi bizim en büyük önceliğimiz. Bu konu hakkında çalışmalarımızı bitirdi. Eylül ayında düzenlenecek ilk meclis toplantımızda bu konuyu gündeme taşıyarak Pazar günleri inşaatların çalışmaması yönünde karar alacağız" ifadelerini kullandı. 

Çerkez, aldıkları bu kararın şimdiden Çekmeköylü komşuları için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 

İstanbul un o ilçesinde pazar günleri inşaat çalışmaları yasaklanıyor!

Ekşioğlu Mahalle Muhtarı Nizamettin Kaya da konuyla ilgili konuştu ve "Pazar günü inşaatların çalışmasına ilişkin bize çok sayıda şikayet geliyordu. Erken saatlerde başlayan inşaat çalışmalarından dolayı etrafta çok ses oluyordu. Vatandaşlarda ‘haftanın altı günü çalışıyoruz bir günü dinlenmek istiyoruz’ diyerek bize çok kez şikayete geldi" diye konuştu. 

Kaya, pazar günü inşaat faaliyetlerinin durdurulma kararının çok yerinde ve isabetli olduğuna dikkat çekti. 

4 şehir için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Turizm amaçlı kiralık evlerde denetim yapılmıyor iddiası! Kayıtdışı konaklamaya turizmcilerden tepki geldi!

Şarj edilebilir hibrit araçlara ÖTV indirimi bugün resmen başlıyor


Geri Dön