Kent Haberleri

İstanbul'un röntgeni çekildi! En riskli ve güvenli ilçeler hangileri?

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, İstanbul2un riskli ve güvenli ilçelerini sıraladı. 

İstanbul'da olası Marmara depreminde yaklaşık 200 bin binanın yıkılacağını söyleyen İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, İstanbul'un röntgenini çekti. İstanbul'da en riskli ve güvenli ilçeler hangileri?

'İSTANBUL DEPREM HAZIR' DİYEMEYİZ!

Deprem uzmanları tarafından 7 ve üzeri deprem uyarısı verilen İstanbul için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, İstanbul'daki son durumu açıkladı.
Yün, kentsel dönüşüm yasası ile 12 yılda yenilenen bina sayısının 92 bin olduğunu belirterek "850 bin ile 92 bini yan yana koyduğunuzda yüzde 12-13'lük bir yenilenme demek. Bu sayılarla İstanbul depreme hazır diyemiyoruz" dedi. 

Ekol TV'de konuşan Murat Yün, hem zemin hem yapı stoğunu birlikte değerlendirerek çeşitli matematiksel yazılımlarla bir deprem hasar tahmini yaptıkarını açıkladı.

Yün, 7.5 ve üzeri bir depremde yaklaşık 200 bin civarı binanın ağır hasar alacağını ya da yıkılacağını öngördüklerini söyledi. Yün, olası Marmara depreminde 200 bin yapının zarar görmesi halinde yaklaşık 3 milyon kişinin barınma sorunu yaşayacağına da vurgu yaptı.

İSTANBUL'DA RİSKLİ VE GÜVENLİ İLÇELER HANGİLERİ?

Milyonlarca İstanbullu hangi ilçelerin güvenli hangilerinin riskli olduğunu merak ediyor. Yün olası bir depremde Marmara Denizi'ne yakın ve şehrin güneyindeki ilçelerin daha büyük risk altında olduğunu aktardı. 
Yün İstanbul'daki en riskli ilçeleri şöyle açıkladı: ''Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Esenyurt, Silivri… Aslında Fatih’ten Silivri’ye kadar olan hattan bahsedebiliriz" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'da en sağlam ilçeleri ise; zemin açısından İstanbul'un kuzeyinin daha sağlam olduğuna dikkat çeken Yün, "Başakşehir, Aranavutköy, Çatalca, Sarıyer, Beşiktaş gibi yerlerde zemin daha sağlam" açıklamasını yaptı. 

1999 yılı öncesi riskli yapılara İBB'den müjdeli haber geldi! Yüzde 65 destek verilecek! 

İPA'dan korkutan deprem raporu! İstanbul’da 1,3 milyon konut risk altında!

İstanbul'da riskli binalara vatandaş engeli! 79 bin binaya deprem taraması yapılamadı!