İstanbul`un sorunları acil olarak çözülmeli
Ataçlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ataç, Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'da ciddi çalışmaları olduğunu söyleyerek, 'Şehrin her yeri şantiyelerle dolu. İstanbul'un acil çözülmesi gereken, sorunları var' dedi.
Ataçlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Servet Ataç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kentte çok önemli çalışmaları olduğunu belirterek, "Ancak şehrin her yeri şantiyelerle dolu. Bu projeler tamamlanmak zorunda. İstanbul'un acil çözülmesi gereken, ertelenemez sorunları var. Bu projeler bittiğinde İstanbul halkı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür edecektir" dedi. 1983 yılından beri ticaretle uğraşan bir aile şirketi olduklarını dile getiren Ataç, cep telefonu ve kuyumculuk sektöründe çalıştıklarını, 2001'den buyana da inşaat işleriyle ilgilendiklerini söyledi. Ataç, inşaat sektöründe yol, sanat yapıları, hizmet binaları ve sosyal tesisler yaptıklarını ifade etti.
BELEDİYE İŞBİRLİĞİ
Birçok duble yol çalışmasında gerek şantiye şefi, gerekse firma sahibi olarak çalıştığını anlatan Servet Ataç, "Spor salonu, sağlık ocağı, hastane, lojman, okul inşaatı yaptım. Karayolları'na, Üsküdar Belediyesi'ne yol asfalt işleri yaptım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Sarıgazi Belediyesi Hizmet Binası işini yaptım. Şimdi de Bahçelievler Kültür Merkezi işini yapıyoruz" şeklinde konuştu.
STANDARDA İHTİYAÇ VAR
Ataç, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığı döneminden beri İstanbul'a büyük yatırımlar yapıldığını kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın mimar olmasının yatırımlara yansıdığını ifade eden Ataç, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi nokta tespitler yaparak sorunları çözüyor. İstanbul'un sosyalleşmeye ve belli bir yaşam standardına ulaşmaya ihtiyacı var. İstanbul halkının kültürel faaliyetlerini gerçekleştirmesi için Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un dört bir yanına kültür ve sanat merkezi yaptırıyor. Bu kapsamda biz de Bahçelievler Kültür Merkezi'ni inşa ediyoruz" diye konuştu. GSM sektöründe faaliyet gösteren bir dış ticaret firmaları olduğundan bahseden Ataç, yurtdışında inşaat sektöründe faaliyet göstermek istediklerini, ancak yurtdışındaki inşaat şirketlerinin çok köklü olduğunu belirtti. Ataç, "Aile şirketi olmak için yeğenlerimizin ve kardeşlerimizin eğitimlerine özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
Kamu ihale yasaları değişmeli
Ataç, İnşaat sektöründe ihale yasalarından dolayı büyük sıkıntılar yaşandığını kaydederek, ihalelerde kurumsallaşmış firmaların maliyet hesabına göre bir fiyat belirleyerek ihaleye katıldığını söyleyerek, şöyle konuştu: "Elinde çanta, altında araba ile müteahhitlik yaptığını zanneden müteahhitler ise ihalede işi ucuz fiyata alıp hem devlete, hem millete, hem de inşaat
sektörüne büyük zararlar vermektedir. Kamu ihale yasaları iyileştirilmediği müddetçe bütün kamu kurumları ihalelerde aynı sıkıntıları yaşamaya devam edecektir. 2003 yılından bu yana iyileştirilen ihale yasaları daha şeffaf hale getirilmeye çalışılıyor. İnşaat sektörü iyiye doğru gidiyor ve gitmeye de devam edecek. Çünkü doğru insanlar doğru işler yapıyor."
MEHMET SAFA CANAT