Sektörel

İstanbul’un vitrinindeki 10 konut projesi!

İnşaat yatırımcıları farklı mimari yapıdaki projeleriyle şehrin sülietine adeta yepyeni bir soluk kazandırıyorlar. Kimi dalgayı mimarisine taşıyor, kimi dans eden çifti kimi ise güçlü ve ihtaşamlı kartalı…

İstanbul’un dört bir yanında farklı farklı projeler yükseliyor. Lüks ve konforda birbirleriyle yarışan bu projeler, insanlara sadece bir barınak değil aynı zamanda yepyeni bir dünyanın kapılarını da aralıyor. Lüks ve konfor diyoruz ama günümüzdeki lüks anlayışı da değişti. 5-10 yıl önce havuzlu, güvenlikli evler lüks sayılırken bugün bunlar standart olarak görünüyor. Yeni nesil binalar sadece içeride sundukları konfor ve hizmetle değil mimarisiyle de ayrışıyor. İnşat yatırımcıları artık eskisi gibi kutu kutu pense projeler üretmiyorlar. Kimi dans eden çifti mimarisine taşıyor, kimi denizdeki dalgayı kimi de sarayları… İstanbul’un silüetine yepyeni bir boyut kazandıran bu yapılar, bu özellikleri ile sadece konut sakinlerine değil şehre de bir değer katıyorlar. 

Mimaride sınırları zorlayan projeleri sizin için derledik. İşte İstanbul’un vitrinindeki projeler…




Dap Tango Kule: Dans eden mimari

Dap Yapı tarafından Anadolu Yakası’nın yıldızı parlayan bölgelerinden Maltepe’de hayata geçirilen Dap Tango Kule, ilhamını tangonun yüksek ritminden alıyor. Tango yapan bir çift figüründen yola çıkılarak tasarlanan Tango Kule, birbirine sarılarak dans eden bir çifti anımsatıyor. Projede, iç içe geçerek kenetlenen bina tasarımı, dış cephede camların renk oyunuyla beslenerek smokin giymiş bir erkek ve dore elbiseli kadın figürüne dönüşüyor. 70 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen projede stüdyo ve 1+1 daireler bulunuyor. Projede modüler sistem sayesinde istenilirse daireler 2 + 1, 3 + 1 ve 4 + 1 şeklinde büyük daireye dönüştürülebiliyor. 129 adet stüdyo ve 63 adet süit olmak üzere toplam 192 adet rezidans dairenin yer aldığı 21 katlı projede 12 dükkandan oluşan özel bir çarşısı da yer alıyor.


 


Safi Espadon: Adını kılıç balığından alıyor

Adını “kılıç balığı” anlamına gelen Espadon’dan alan Safi Espadon projeji, Kartal’da yükseliyor. Safi Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen proje güçlü mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Kılıç balığından esinlenerek tasarlanan Safi Espadon, Dome Mimarlık imzasını taşıyor. 3 bloktan oluşan proje, 101 metre yüksekliği ile adeta gözyüzünden şehre gülümsüyor. 136 konuttan meydana gelen Safi Espadon’da 11 adet de ticari ünite yer alıyor. Projenin yeşil kat bahçeleri ve özel olarak tasarlanmış terası ile tüm cephelerinden Marmara Denizi ve Adalar manzarası görülüyor.  Nisan 2014’te tamamlanması planlanan projede 1+0’dan 2+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Safi Espadon’da büyüklükleri 59 metrekare ile 160 metrekare arasında değişen daireler 230 bin TL ile 500 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 




Kartal Kule: Kartal gibi güçlü ve ihtişamlı

EA İnşaat tarafından İstanbul’a değer katma vizyonuyla hayata geçirilen Kartal Kule, farklı mimarisi ile bölgenin sembolü olmaya aday. Dünyanın gayrimenkul alanında en prestijli ödüllerinden biri olan “International Property Awards”tan Avrupa Gayrimenkul Ödülüne layık görülen Kartal Kule, Çamoğlu Mimarlık imzasını taşıyor. Kartal figüründen esinlenerek tasarlanan proje, yüksekten süzülerek uçan bir kartalın gücü ve ihtişamını simgeliyor. Kartal Adalet Sarayı’nın yanı başında yükselen projede, toplam 205 ofis yer alıyor. Kartal Kule’de büyüklükleri 55 metrekare ile 133 metrekare arasında değişen ofisler, 330 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


 


Viaport Venezia: İstanbul’da Venedik keyfi

Filmlere konu olan, Avrupa’nın en özel şehri Venedik’ten esinlenerek tasarlanan Viaport Venezia, Gaziosmanpaşa’da inşa ediliyor. Tarihi dokusu, eşsiz su kanalları ve mimari estetiğiyle Venedik keyfini İstanbul’a taşıyan proje, Dome Mimarlık imzasını taşıyor. Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen projede, Adalar’a kadar uzanan eşsiz İstanbul manzarası ve lüks bir yaşam sizleri bekliyor. 2014 Aralık’ta tamamlanması planlanan proje, 45 ve 51 katlı 5 kuleden oluşuyor. Viaport Venezia’da 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunuluyor. Daireler 223 bin TL ile 779 bin 135 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 




Mall of İstanbul: 21. yüzyıl İstanbul’unun ruhunu yansıtıyor

Torunlar Gayrimenkul Yatrım Ortaklığı tarafından Başakşehir-İkitelli’de yükselen Mall of İstanbul, dünyanın önde gelen mimarlık şirketlerinden DDG imzasını taşıyor. Projenin mimari tasarımcısı Roy Higgs, projenin İstanbul’un köklü tarihiyle geleceğini bir merkezde buluşturan ve geçmişe ışık tutan özelliğine dikkat çekiyor. İstanbul’un yüzyıllar boyunca bünyesinde barındırdığı farkıl kültür katmanlarından ilham alınarak tasarlanan Mall of İstanbul, geçmişle geleceği bir araya getirerek 21. yüzyıl İstanbul’un ruhunu yansıtıyor. Toplam bin 200 konuttan oluşan projede teslimlerin Kasım 2013’te yapılması planlanıyor. Mall of İstanbul’da daireler 249 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 




Zorlu Center:  Dünya meydanlarından izler taşıyor

Zorlu Gayrimenkul tarafından Zincirlikuyu’da hayata geçirilen Zorlu Center, İstanbul’a yeni bir kent merkezi kazandırmayı hedefliyor. Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan proje, geçmişten günümüze, hem İstanbul’un simgesi olan meydalardan hem de dünyaki ünlü meydanlardan yola çıkılarak tasarlanıyor. Mall of İstanbul, modern mimari anlayışı ile Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada adeta köprü görevini üstleniyor. 


 


Bosphorus City: Evinizdeyken boğazda yaşama hissi veriyor

Boğaza karşı yaşamak fikrinden yola çıkılarak inşa edilen Bosphorus City, dünyanın sayılı konsept konut projeleri arasında yer alıyor. Sinpaş GYO tarafından Halkalı-Küçükçekmece’de hayata geçirilen proje, ev sahiplerine evlerindeyken bile Boğaz’da yaşama hissi veriyor. Mimarlar Workshop imzasını taşıyan proje, 26 bin metrekare büyüklüğünde ve 720 metre uzunluğunda tasarlanan boğazı ile dikkat çekiyor. İki Boğaz Köprüsü, geleneksel ve modern mimari ile yorumlanan Boğaz yalıları ve seçkin semtleri, meydanları, badem ağaçlarından erguvanlara kadar onlarca çeşit barındıran bahçeleri ve seyir alanlarıyla zenginleşen proje, keyifli bir yaşam için her beğeniye ve yaşa hitap eden aktivite imkanları da sunuyor. Modern ve geleneksel mimarinin birleştiği Bosphorus City’de, 60 m2 ile 736 m2 aralığında değişen 95 farklı ev tipi bulunuyor.


 


Istanbloom: İstanbul kadar cazibeli ve vazgeçilmez

Esin Yapı tarafından Zincirlikuyu’da 14 bin 760 metrekare alan üzerinde inşa edilen Istanbloom, mimarisi ve ayrıcalıklı özellikleri ile dikkat çekiyor. Özgün tasarımı ve hareketli çizgileriyle kentin kalbinden gözyüzüne yükselen proje, başarılı mimar Bünyamin Derman imzasını taşıyor. İstanbul’un tarihsel ve kültürel çeşitliliğini yansıtan Istanbloom, İstanbul kadar katmanlı, dinamik ve bir kadar da cazibeli duruşuyla öne çıkıyor.  Türkiye’nin en akıllı binalarından biri olarak yükselen ve 46 kattan oluşan projenin 2013 yılının sonlarına doğru tamamlanması planlanıyor.




Ege Boyu: Aklı Ege’de kalanlar için

Ege Bölgesi’nin mimarisi ve peyzajından ilham alınarak tasarlanan Ege Boyu, Eviya Yapı tarafından hayata geçiriliyor. Sancaktepe’de yükselen proje, toplam 584 daireden oluşuyor. Ege’nin tüm güzelliklerini İstanbul’a taşıyan Ege Boyu, tüm proje ve meydanların etrafını dolaşan bin 20 metre uzunluğundaki bisiklet yolu ile dikkat çekiyor. 1 ile 12 katlı toplam 17 bloktan meydana gelen projede, dairelerin büyüklüğü 42 ile 204 metrekare arasında değişiyor. 70 bin metrekare arazi üzerinde yükselen Ege Boyu’nda daireler 150 bin 696 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Sancaktepe’de yer alan Eviya Ege Boyu, Sinpaş Lagün ve Kelebekia gibi projelere de komşu lokasyonda bulunuyor.




Kids Town: Çocuk kasabası

Eyfel Yapı güvencesiyle Riva’da hayata geçirilen Kids Town Riva, Türkiye’nin ilk çocuk kasabası olma özelliğini taşıyor. Görünümü ile masal dünyasını andıran proje, Ayşegül Suner imzasını taşıyor. Aile-çocuk projesi olarak lanse edilen Kids Town Riva, 30 adet ikiz villa ve 8 adet tek villa olmak üzere toplam 136 konuttan meydana geliyor. Türkiye'de bir ilk gerçekleştirerek çocukların eğlenerek eğitilmelerini ve sosyalleşmelerini sağlayan çeşitli etkinliklerle zenginleştrilmiş bir masal dünyasını ailelere ve çocuklara sunan Kids Town Riva içerisinde; sauna, göl evi, fitness center, açık-kapaı yüzme havuzu, yürüyüş parkuru ve restoran cafe bulunuyor. Kids Town Riva içerisinde çocuklar içinde; hobi bahçesi, anfi tiyatro, kale, kış köşesi, mini golf, büyük lagoon, ağaç evler, asma köprüler, kaydıralık havuz, indian ranch ve temalı play ground yer alıyor. 3+1 ve 6+1 dairelerin satışının tamamlandığı  projede, 70 metrekarelik 2 + 1 daireler 265 bin TL’den, 138 metrekarelik 4 +1 daireler ise 490 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com