Ulaşım

İstanbul'un yeni havalimanı çok önemli!

"THY gerçekten büyük bir oyuncu oldu ama gelecekte daha büyük oyuncu olacağız" diyen Temel Kotil, İstanbul'a yapılacak yeni havaalanının çok önemli olduğunu vurguladı.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "THY gerçekten büyük bir oyuncu oldu ama gelecekte daha büyük oyuncu olacağız" dedi.


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'yi ziyaretinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kotil,  THY olarak gençlere yönelik işler yapmak istediklerini belirterek, her yıl binden fazla kabin memuru aldıklarını ifade etti.


Kotil, "Gençlerimizin İngilizce öğrenmesini tavsiye ediyorum. Aldığımız personelde öncelikle İngilizce şartı arıyoruz. Yılda yetiştirmek üzere 300'den fazla pilot adayı, bine yakın teknisyen alıyoruz" diye konuştu.


İstanbul'a yapılacak yeni havaalanının çok önemli olduğunu vurgulayan Kotil, şunları anlattı:


"İstanbul'un kuzeyi güneyi, doğusu ve batısıyla nüfus yoğunluğu fazla. İnsan yoğunluğu demek, ticaret demek. İstanbul dünyanın merkezidir. İstanbul'a havaalanı yapılmazsa ne olur? Biz daha büyüyemeyiz. THY gerçekten büyük bir oyuncu oldu ama gelecekte daha büyük oyuncu olacağız. İnsanlar gerçekten daha iyi paralar kazanacak. Özellikle bayan arkadaşlarımızın iyi İngilizce biliyorsa ve korkmuyorsa pilotluğa başvurmasını istiyoruz."


Kotil, ziyaretin sonunda Yemenici'ye, maket uçak hediye etti.


AA