Yeni Şirketler

İstanbul`un yeni iş adresleri

İstanbul'un yeni metropol planı yavaş yavaş şekilleniyor. İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP) Proje Yürütücüsü Prof. Hüseyin Kaptan, onay sürecinde olan İstanbul Çevre Düzeni Planı'nın iş dünyasını ilgilendiren yönlerini açıkla

İstanbul Ticaret Gazetesi'nde Soyhan Alpaslan'a konuşan Kaptan, İstanbul'da şehir içinde kalan birçok sanayi alanını taşınmak zorunda olduğunu söyledi. İşte Kaptan'dan İstanbul'un yeni iş adresleri ile ilgili çarpıcı açıklamaları.


YENİ İŞ MERKEZLERİ GELİYOR


Maltepe Sanayi Bölgesi, Bayrampaşa ve Topkapı'daki sanayi alanları desantralize edilecek. Buralardan boşalan sanayinin yerine MİA'lar, yani merkezi iş alanları kurulacak.


Seyrantepe sanayi bölgesinden, Kağıthane'deki sanayi bölgesine kadar alan dönüşümü gerçekleştirilecek.


Gaziosmanpaşa'da, sanayiden merkeze dönüşüm için özel proje alanları yapılacak. Burada orta yoğunlukta ticaret ve hizmetler sektörü gelişecek.


Limanın yükü Diliskelesi ve Ambarlı Limanlarına aktarılacak.


TUZLA OSB TAŞINACAK


İkitelli'de yeni sağlık üniversiteleri olacak. Burada raylı sistemler, karayolu, deniz yolu ve Marmara Bölgesi'nin en büyük havalimanı projesi yer alıyor.


Anadolu yakasının güçlü çekim merkezi olan Kartal, İstanbul'un önemli ofis ve konut merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Tuzla'nın E-5 karayolu, güneyinden başlayarak sanayi alanları ticaret hizmet alanlarına dönüşüyor. Desatralize edilecek sanayi, Tuzla OSB'ye taşınacak.


SİLİVRİ'DE LOJİSTİK MERKEZ


Silivri Gümüşyaka'da büyük bir lojistik merkez olacak. Ankara'dan çıkan biri raylı sistemle ve bir kaç aktarmayla Gümüşyaka'ya gelebilecek. Karayolu bağlantılarını da kuvvetlendireceğiz. Ayrıca Selimpaşa-Silivri arasında yapılacak havalimanı da çok önemli.


Avrupa yakasının lojistik merkezi Hadımköy olacak. Hadımköy sanayi bölgesine raylı sistem ile bağlanacak liman roro ve ro-la taşımacığında da önemini koruyacak.


HALLER HADIMKÖY'E


Tekirdağ'ın Değirmenköy bölgesinde yüzde 70 yeşil alan miktarı korunarak bir teknoloji üssüne dönüşecek. Araştırma, geliştirme, eğitim, hizmet birimi olacak burası. Aynı bölgede ihtisas hastaneleri, yer alacak.


Sebze, meyve ve gıda gibi toptancı halleri kısa bir zamanda yeni yerlerine gidecek. Adresleri Hadımköy. Balık halini yeni yeri ise Gürpınar'da olacak.


YENİBOSNA-GÜNEŞLİ HİZMET SEKTÖRÜNE DÖNÜŞECEK


Hüseyin Kaptan'ın verdiği bilgiye göre, Kartal kıyı kesimi dönüşüm projesi kapsamında, 100'e yakın fabrika bölgeyi boşlatacak, bin yatlık marina yapılacak ve bölgede yüzlerce konut üretilecek. Dudullu, Ümraniye bölgesindeki sanayi yapılaşmaları, organize sanayi bölgeleri bulundukları yerlerden uzaklaşmak zorunda kalacak. Gebze ve Tuzla'ya taşınacaklar. Haydarpaşa Limanı'nın bazı fonksiyonları Ambarlı Limanı'na taşınacak. Ambarlı'daki sanayi ise Marmara Ereğlisi'ndeki eski NATO Limanı'na taşınacak.Yenibosna- Güneşli, Halkalı, İkitelli, Atatürk Havalimanı aksı, hizmet sektörüne dönüşecek. Uluslararası ilişkilerin yoğunlaştığı, finansın tercih bölgesi ve özel sektörün karar alma merkezi olabilecek bir aks olacak.


(Bugün)