30 / 06 / 2024

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

Para piyasaları küresel piyasalardan gelen haber akışlarıyla şekillenirken, gelecek hafta en kritik konu ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin alacağı kararlar olacak. Yurt içinde ise TCMB’nin kararları yakından takip edilecek.



Küresel piyasalardaki riskler devam ediyor. Dünya genelinde yükselen faiz oranları ABD ve Avrupa'da bankacılık sistemini olumsuz etkilerken, hafta boyunca küresel piyasalardan gelen haberler pay piyasalarında sert hareketlerin yaşanmasına neden oldu.

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

ABD'de Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasıyla başlayan bankacılık sektöründeki sıkıntılar, Avrupa'da İsviçre merkezli Credit Suisse bankasının en büyük ortağı Suudi Ulusal Bankası'nın sermaye artırımı yapmayacağını duyurmasıyla daha da alevlendi. Haberler üzerine Credit Suisse'in hisse fiyatında yüzde 30'a varan oranlarda gerilerken, İsviçre Merkez Bankası, krizin önüne geçmek amacıyla 54 milyar dolarlık yardım paketi açıkladı.

ABD ise ABD Hazine Bakanlığı, ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bankacılık krizinde adı geçen bankalardan olan First Republic Bank'ın 11 büyük bankadan 30 milyar dolarlık mevduat aldığını bildirdi. Bu açıklamalar kısa bir süreliğine piyasaları yatıştırsa da pay piyasalarındaki satış baskısı devam etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön