30 / 06 / 2024

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

İşte 20 Mart 2023 piyasa gündemi! Borsa, dolar, faiz ve altın fiyatları ne olur?

Para piyasaları küresel piyasalardan gelen haber akışlarıyla şekillenirken, gelecek hafta en kritik konu ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin alacağı kararlar olacak. Yurt içinde ise TCMB’nin kararları yakından takip edilecek.



BEKLENTİLER DE DEĞİŞTİ

Para politikalarına ilişkin belirsizlikler geçen hafta önemli oranda artarken beklentilerde de ciddi oynaklıklar yaşandı. ABD Merkez Bankası Fed'in gelecek hafta alacağı para politikası kararlarına ilişkin fiyatlamalarda yüzde 62 olasılıkla 25 baz puanlık faiz artışına gidileceği tahmin edilirken, yüzde 38 olasılıkla da Fed’in faiz artırmayacağı konuşuluyor.

Öte yandan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yaklaşık 55 baz puan gerileme ile yüzde 4,40'a düştü. Brent petrolün varili geçen hafta yüzde 12 değer kaybederken, küresel riskler nedeniyle altına olan talebin artması sonucu ons fiyatı haftalık bazda yüzde 6,5 oranında prim yaparak 1.988 dolara ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön