Kent Haberleri

İşte altının göreceği dip fiyat! Aman bu tarihe dikkat! Piyasa uzman Tunç Şatıroğlu uyardı! 

Altın fiyatlarındaki gerilemenin nedeni ve ne zaman biteceği merak konusu haline gelirken, uzman isim Tunç Şatıroğlu'ndan uyarı dolu yorum geldi. Altın fiyatları için  “Faiz artırımlarının bir yerden sonra durması lazım. Hatta daha yükselmeyeceğini düşünüyorum.Altın, tarihsel olarak para birimi olarak kullanılmış, mücevherat yapımında kullanılmış ve endüstriyel uygulamalar için kullanılmıştır

Altın, kimyasal sembolü "Au" olan değerli bir metaldir. Altın, tarihsel olarak para birimi olarak kullanılmış, mücevherat yapımında kullanılmış ve endüstriyel uygulamalar için kullanılmıştır. Bugün altın, bir yatırım aracı olarak da kullanılmaktadır.

Altın, saflık oranına göre fiyatlandırılır. 24 ayar altın en saf altın olarak kabul edilir ve genellikle en yüksek fiyatı alır. Ayrıca, altın fiyatları, piyasadaki arz ve talep dengesine ve ekonomik koşullara bağlı olarak günlük olarak değişebilir.

Altın fiyatları, genellikle ons başına ABD Doları cinsinden ifade edilir. Altın fiyatları hakkında güncel bilgi almak için finansal haber sitelerini veya güncel altın fiyatı takip uygulamalarını kullanabilirsiniz.

ALTIN FİYATLARINDA ROTA BELLİ OLDU

Altın ücretleri için umutlu olduğunu ifade eden Tunç Şatıroğlu, makro açıdan değerlendirildiğinde ise ücretlerin çok az olduğunu söyledi. Enflasyon ve faiz seviyelerini anlama ve  tahmin etme hususunda kritik bir değere sahip olan ABD M2 para arzının pandemi aşamasından bu zaman kadar %38 yükseldiğini söyleyen Şatıroğlu, bu yükselişin ABD piyasasında birçok şeyin ücretini yükselttiğini ifade etti. Altın ücretlerinin para arzı kadar değerlendirdiğini söyleyen Şatıroğlu %38 yükseliş ile 200 2200 dolar seviyesinde olması gerektiğini iletti. 2018 senesinden
 bu zamana kadar ülkedeki enflasyon yükselmesinin %20 olduğunu ifade eden Şatıroğlu, iki tarafta da yükseliş olmasına rağmen altının çok arkada kaldığını söyledi.

 

852 MİLYAR DOLAR BORCU VAR

FED aracılığı ile yapılan faiz yükselişlerinin enflasyonla olan savaşı kazanana kadar devam edemeyeceğini vurgulayan Şatıroğlu, “Faiz yükseltmelerinin bir yerden sonra durması lazım. Hatta  çok fazla arttıramayacağını tahmin ediyorum. ABD’nin verdiği faiz şu anda 852 milyar dolara yükselmiş durumda. Ve giderek daha çok borçlanıyor. Peki 852 milyar dolar ne demek? Bu da ABD’nin 1,9 trilyon dolarlık bütçesinde savunma için harcanan bedel 738 milyar dolar.” sözlerini ifade etti. FED'in kafasına göre faiz yükselmesi yapamayacağına dikkat çeken Tunç Şatıroğlu, bu faizlerin çok yukarıda durmadan indirime gitmek zorunda olduklarını vurguladı. Şatıroğlu, faizler düştüğünde altın ücretlerinin da yükseleceğini söyledi.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Altın ücretlerinde henüz dip seviyenin görülmediğine dikkat çeken uzman isim ons ücretinin 1790 dolar seviyesine doğru düşebileceğini söyledi. Bu durumun gelip geçici  olacağına değinen Şatıroğlu, “İlla ki yükselme potansiyeli çok yüksek” sözlerini dile getirdi.

Her haneye 3.300 TL girecek! Resmen açıklandı! Bu habere hemen bakın

Bakanlık ard arda duyurdu! Bu listede ismin varsa 4.336 TL alacaksın! Bu habere hemen bakın!

Bu haber milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Aman dikkat! O tarihe kadar ücretsiz yapılacak