Ekonomi

İşte Ankara kulislerinde konuşulan asgari ücret

Tecrübeli Ankara gazetecisi Erdal Sağlam, iktidarın seçim planı çerçevesinde konuşulan asgari ücreti telafuz etti. Enflasyonun baz etkisiyle düşeceği ve asgari ücretin artacağı üzerine kurulan planı bozacak iki öneli etken var.Ankara'nın nabzını tutan gazeteci Erdal Sağlam, Ankara kulislerinde asgari ücretin yıl başında yapılacak zamla birlikte 10 bin liranın üstüne çıkarılabileceğinin konuşulduğunu aktardı

Tecrübeli Ekonomi Gazetecisi Erdal Sağlam, asgari ücrete gelebilecek zamla ilgili Ankara kulislerinde konuşulanları değerlendirdiği videosunda zam oranının yüzde 70 civarında olabileceği ve 5 bin 500 olan asgari ücretin de 10 bin liraya yaklaşacağını ifade etti. Ankara'nın nabzını tutan gazeteci Erdal Sağlam, Ankara kulislerinde asgari ücretin yıl başında yapılacak zamla birlikte 10 bin liranın üstüne çıkarılabileceğinin konuşulduğunu aktardı.

İktidarın seçim planı

Siyasetin ekonomideki sorunları göz ardı etmesiyle ilgili eleştiriler olduğunu hatırlatan Sağlam ekonomi bozulmaya ve gündem olmaya devam ediyor. Seçime dönük ekonomi politikalarının da önemli bir gündem maddesi olduğunu aktaran deneyimli gazetecisi, iktidarın enflasyonu göreceli olarak düştüğü ve asgari ücretin nispi olarak artırıldı ve gelir dağılımının kısmen düzeltildiği bir ortamda seçime gitmeyi planladığını söyledi.  

Asgari ücret 10 bin liranın üzerine çıkabilir

 

Ankara'nın nabzını tutan Sağlam, toplumda psikolojik olarak enflasyona alışıldığını, enflasyonun ilk başladığı dönemde isteyenin istediği kadar fiyatlara zam yapabildiğini ancak o dönemde canlı olan talebin azalmaya başladığını söyledi. Enflasyonun baz etkisiyle düşüş eğilimine gireceğini ve talebin azalmasıyla enflasyonun düşüş eğilimine gireceğinin böylelikle enflasyonun düşeceğinin konuşulduğunu belirten Sağlam, "Ankara'da 5 bin 500 lira olan asgari ücretin 10 bin liraya kadar çıkabileceği konuşuluyor. Yüzde 70 zam oranı, geçmiş kayıpları karşılanması için yapılması gereken zam. Eğer yüzde 80 gibi yapılırsa bozulan gelir dağılımı bir miktar düzelecek" diye konuştu.

Planları bozacak iki etken

İktidarın enflasyonun biraz düşmüş olacağı ve gelir dağılımının nispi olarak yükseleceği bir ortamda seçime gitmeyi düşündüğünü belirten Sağlam, bu planı bozacak iki etkenin petrol fiyatları ve yaptırımlar olacağını kaydetti. Sağlam, "Petrol fiyatlarının 100 doları geçebileceği belirtiliyor. Akaryakıta yapılan zamlar yeniden tepki çekmeye başladı. Ekim ayında yüzde 5'in altında bir enflasyon beklenmiyor. Akaryakıt zamları da bunda etkili olacak" dedi.

 

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması!

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması! 'Biz yaparız'

AKP'den asgari ücretle ilgili yeni açıklama!