Ekonomi

İşte asgari ücret 2023 için ortaya çıkan rakam: 7 bin 845 TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Araştırmanın sonuçları dikkate alındığında ortak beklenti olan rakam da netleşmiş oldu

Bu kapsamda başlatılan araştırma sonuçları belli oldu. Araştırmanın sonuçları dikkate alındığında ortak beklenti olan rakam da netleşmiş oldu.. Asgari ücret 2023 için ortaya çıkan rakam 7 bin 845 TL. İşverenlerin yüzde 68,8’i asgari ücretin artırılmasının işsizlik oranını da artıracağını savunuyor. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek amacıyla başlatmış olduğu araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 

İŞTE ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ 

Araştırma sonunda işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin 7 bin 845 TL olduğu ortaya çıktı . 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında Bakanlık tarafından yürütülen, Türkiye genelinde akademik bir kadronun yapmış olduğu araştırma kapsamında hem işçi hem de işveren kesimine ulaşıldı.

KAMUOYUNUN ORTAK BEKLENTİSİ 7 BİN 845 TL

İşçi, işveren ve farklı mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyuna 2023 yılı asgari ücret beklentisi soruldu. İşçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 TL’nin üzerindeki rakamlar olurken işverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin TL civarında oldu. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli meslek gruplarından oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun ortak beklentisi ise 7 bin 845 TL oldu. Asgari ücretle çalıştığını söyleyen işçilerin asgari ücretten beklentilerinin de ortalama 7 bin 630 TL olduğu ortaya çıktı.

İŞSİZLİĞİN ARTACAĞI ENDİŞESİ

"Asgari ücretin yükseltilecek olması ile birlikte işsizlik oranı da artar mı?" sorusunun da sorulduğu araştırmada katılımcıların yüzde 55’i asgari ücretin artırılmasının işsizliği de artıracağı savundu. Yüzde 45’i ise artırmayacağını belirtti. İşverenlerin yüzde 68,8’i asgari ücretin artırılmasının işsizlik oranını da yükselteceğini savunuyor.

KATILIMCILARIN YÜZDE 26,8’İ ASGARİ ÜCRET KAZANIYOR!

Katılımcılara kişisel aylık gelirleri sorulduğunda yüzde 26,8’i asgari ücret, yüzde 15,8’i 5 bin 500 TL ve altı, yüzde 24,8’i 5 bin 501-8 bin TL arası, yüzde 17,6’sı 8 bin 1-10 bin TL arası, yüzde 11,1’i 10 bin 1 ila 15 bin TL arası yüzde 3,9’u ise 15 bin 1 TL ve üzerinde aylık gelire sahip olduklarını açıkladı.

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hem ceza hem tazminat!

Asgari ücret zammı için '500-600 dolar' tepkisi!

Petrolde son dakika müjdesi! Bakan Dönmez canlı yayında açıkladı!

Merkez Bankası Başkanı canlı yayında tek tek açıkladı! Enflasyon ve gıda fiyatları bu aydan itibaren....