Ekonomi

İşte, elektrik faturalarını düşürmenin yolları! Bu önlemleri alın, ayda 746 TL tasarruf garanti!

Yaz aylarıyla birlikte klima ve dondurucu gibi elektrikli ürünlerin kullanımı artacağı için elektrik faturaları da kabaracak. Ancak pratik önlemler alarak faturaları düşürmek mümkün. İşte, basit birkaç önlem ile elektrik faturalarında 746 liraya kadar tasarruf yapmanın yolları…Hal böyle olunca da kıt kanaat de olsa geçimini sağlayan vatandaş, giderek kabaran faturaları ödeyebilmek için tasarrufun yollarını arıyor

Giderek artan hayat pahalılığı karşısında geçinmek giderek zorlaşırken, vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bütçelerini idareli bir şekilde kullanmaya özen gösteriyor. Hal böyle olunca da kıt kanaat de olsa geçimini sağlayan vatandaş, giderek kabaran faturaları ödeyebilmek için tasarrufun yollarını arıyor.

Haziran ayının yaklaşmasıyla klima ve dondurucular nedeniyle elektrik tüketiminin artması ister istemez faturalara da yansıyacak. Elektrik faturalarında ekstra bir yük ile karşılaşmak istemeyenler ise elektrik tüketimlerini çok fazla yükseltmeden tasarruf yapabilmenin yollarını araştırıyor.

encazip.com, elektrik tüketimine ilişkin bir araştırma yaptı. Araştırmada, basit olarak alınacak bazı önlemler ile faturada ayda 746 liraya ulaşan tasarrufun yolları anlatıldı.  

KLİMA BAKIMINI İHMAL ETMEYİN!

Yaz aylarında klima kullanımı ve haliyle elektrik tüketimi de artıyor. Araştırmada, 6 saatlik klima kullanımının aylık faturaya ortalama 102 lira olarak yansıdığı belirtilirken, klima kaynaklı elektrik tüketimini düşük tutmak için bazı önerilere yer verildi. Klima derecesinin düşük tutulmasıyla vantilatör sayesinde soğuk havanın yayılmasının sağlanabileceği, klima çalışırken pencerelerin kapalı tutulması, düzenli bakımının yaptırılmasının önemine dikkat çekildi.  Alınacak önlemler ile 18000 BTU bir klimanın, günde altı saat yerine 3 saat çalıştırılması halinde aylık 51 liraya kadar tasarruf sağlanabileceği belirtildi.

 AMPUL SAYISINI AZALTIN

Yaz aylarıyla birlikte günler uzuyor. Havalar daha geç karardığı için elektrikten tasarruf etmek mümkün. Araştırmada, hava kararırken perdelerin açılarak ışığın içeriye girmesinin izin verilmesi halinde gün ışığından daha fazla yararlanılacağı belirtilirken, akşamları da sekiz ampul yerine enerji tasarrufu sağlayan dört ampul kullanılması halinde ayda 13 lira tasarruf edilebileceği belirtildi.

MİKRODALGANIN MALİYETİ 8 TL

Yemeği ısıtmak için fırın yerine mikrodalga fırın kullanmak daha ekonomik. Mikrodalga fırının bir saatlik elektrik maliyeti faturaya 8 TL olarak yansırken, aylık maliyeti 32 liraya geliyor. Elektrikli ocağın günde bir saatlik elektrik maliyeti ise faturalara aylık ortalama 466 TL olarak yansıyor. Bu yüzden kısa süreli kullanım için mikrodalga fırını kullanmak daha avantajlı.

Ayrıca çamaşır kurutma makinesi yerine yaz aylarında doğal kurumaya bırakmak da elektrik faturalarınızı hafiflemesine katkıda bulunacaktır. Çamaşır kurutma makinesini ayda 18 saat kullanıldığında elektrik maliyeti 70 lirayı buluyor.  Plazma televizyonlar da günde 7 saat çalıştığında ayda 135 lira, 4 saat çalıştığı zaman ise ayda 88 lira olarak faturalara yansıyor. Bu yüzden seyretmediğinizde televizyonu kapatmak bütçenizi de rahatlatacak.