16 / 05 / 2024

İşte Gayrimenkul yatırımda riskleri azaltan 3 madde! 

İşte Gayrimenkul yatırımda riskleri azaltan 3 madde! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Aremas Gayrimenkul’ün ana sponsorluğunda düzenlenen  RE360'da gayrimenkul sektörünün riskleri konuşuldu. 



Tuvımer Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Yüksek Mimar İshak Kurtuluş Altun, gayrimenkul yatırımlarında kentsel ve mekânsal riskleri paylaştığı konuşmasıyla büyük ilgi gördü. Gayrimenkul yatırımlarında sektörü ve kentleri verilerle okumanın son derece önemli olduğuna dikkat çeken İshak Kurtuluş Altun, kentsel okumada yollar, ulaşım ağı, orman alanları, havza alanları, sit alanları gibi verilerin dikkate alınması gerektiğini belirtirken, mekânsal okumalarda ise konut arzı sayısı dağılımı, işyeri arzı sayısal dağılımı ve arsa arzı sayısal dağılımının önemine vurgu yaptı. Bu iki veriyi karşılaştırmalı okumayı da risklerin minimize edilmesi açısından en önemli unsurlardan biri olarak gösteren İshak Kurtuluş Altun’un dikkat çektiği bir diğer konu ise datalar oldu. Gayrimenkul yatırımlarında riski azaltmada datanın doğruluğu, doğru datanın doğru okunması, doğru olan ve doğru okunmuş datanın doğru tanımlanmasını önemli etkenler olarak nitelendiren İshak Kurtuluş Altun, risklerin bertaraf edilmesi açısından dikkat edilmesi gereken diğer noktaları ise şu sözlerle özetledi:  “Gayrimenkul yatırımı yapılırken algıların trendlerin değişimine kadar dirençli ve hazırlıklı bir yatırım olduğu ve dolayısıyla sürdürülebilirliği analiz edilmeli. Yatırımın yakınlarında kent kanserlerinin olup olmadığı ve sosyal riskler iyi tartılmalı. Sosyal riskler içinde kriminal riskler, narkotik riskler ve mülteci yoğunluğu en önemli etkenler.” 


KAZANCA AÇILAN YENİ YATIRIM FIRSATLARINI PATRONLAR ANLATTI


İkinci günün son oturumu ise yatırımcılar için yeni fırsatların kapısını açtı. Moderatörlüğünü, Bersay İletişim Onursal Başkanı Ali Saydam‘ın moderatörlüğünü yaptığı “Yeni Yatırım Fırsatları Nelerdir” oturumunda Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun,  ve Maya TV Onursal Başkanı Burhan Özkan; kazanmaya endeksli yeni yatırım fırsatlarını paylaşarak katılımcılara yeni bir rota çizdiler. 


Geri Dön