Ekonomi

İşte ihtiyaç kredisi almak isteyenlere tüyolar! Düşük faizli kredi alabilmenin yolları neler?

Yaz aylarında evlenmeyi düşünenler veya evlilik hazırlığında olanlar masraflarını karşılayabilmek için kredi arayışına girdi. Düşük faizli kredi kullanabilmek için ise bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. İşte, encazip.com ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünlere yönelik çeşitli tüyolar verdi.Yaz aylarında evlenmeyi planlayanlar şimdiden yeni ev kurmanın ve düğün hazırlıklarına ilişkin masrafları karşılayabilmek için ihtiyaç kredilerini şimdiden araştırmaya başladı bile…

Baharın gelmesiyle birlikte yavaş yavaş düğün sezonu da açılmaya başladı ancak bugünün ekonomik koşullarında evlenmek, ev kurmak da giderek zorlaşıyor. Yaz aylarında evlenmeyi planlayanlar şimdiden yeni ev kurmanın ve düğün hazırlıklarına ilişkin masrafları karşılayabilmek için ihtiyaç kredilerini şimdiden araştırmaya başladı bile…

Karşılaştırma sitesi encazip.com da, bankadan ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünenlere yönelik bir rehber niteliğinde düşük faizli kredinin çekmenin tüyolarını paylaştı.

KAMPANYALARI TAKİP EDİN

Bankalar, ihtiyaç kredisi kullandırırken, bireylerin kredi notuna, aylık gelirine bakıyor. Kredi notu yüksek olanlar daha düşük faiz oranları ile kredi kullanma imkanına sahip olurken, notu düşük olanlar ise daha yüksek faiz ödemek zorunda kalabiliyor.

Düşük faizli kredi fırsatından yararlanmak için öncelikle bankaların kampanyalarını yakından takip etmekte yarar var. Çok sayıda banka baharın gelmesiyle birlikte birbirinden cazip kampanyalar düzenleyebiliyor. Ayrıca bazı bankalar, yeni müşterilerine özel ‘hoş geldin’ kampanyası düzenleyerek  düşük faizli veya sıfır faizli kredi seçeneği de sunabiliyor.

FIRSATLARINI KAÇIRMAYIN!

Her bankadan bankaya farklılık göstermekle birlikte ilk kez kredi kartı alanlara yönelik de cazip kampanyaların düzenlendiğini belirten encazip.com, 10 bin liraya kadar 0 faizli nakit avans, 20 bin liraya kadar ise 0.99 faizli kredi kullandırıldığını belirtiyor. Kredi çekmeyi düşünenlerin öncelikle bu kampanyalardan yararlanmasını öneren encazip.com yetkilileri, 40 bin liralık bir ihtiyaç kredisine başvurmadan önce çiftlerin ayrı ayrı başvurarak 0 faizli veya düşük faizli kredi alabilme seçeneğinden faylanabileceği tavsiyesinde bulundu.

FAİZ ORANI KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞEBİLİR

 Kredi maliyetini düşük tutmanın bir diğer yolu ise eğer çekilecek kredi miktarı yüksek ise tek bir banka yerine birden fazla bankadan kredi çekerek faiz oranları düşürülebilir. Encazip.com yetkilileri, kredi maliyetini; çalışma süresi, gelir düzeyi ve varlıklar gibi çok farklı faktörlerin etkileyebileceğini belirtirken, bu yüzden kredi tutarı ve faiz oranının kişiden kişiye değişebileceğine dikkat çekti.

NOTUNUZU YÜKSEK TUTUN

 

 Düşük faizli kredi kullanmanın bir başka püf noktası ise kredi notunuzun iyi olmasına bağlı. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) iştiraki olan Findeks tarafından saptanan kredi notu 1 ile 1900 arasında değişiyor. 1 en düşük puan iken 1900 en yüksek puan olarak belirlenmiş durumda. Kredi notu yüksek olanlar yüksek tutarda kredi çekebilme imkanına sahip. Kredi notu da genelde geri ödeme alışkanlığınıza göre belirleniyor. Ödemelerini zamanında ve düzenli yapanların kredi notu da yüksek oluyor.

Kredi notu hesaplamasında dört ana faktör bulunuyor ve kredi notu buna göre belirleniyor. Yüzde 45’inde “geri ödeme alışkanlığı” etkili oluyor. Ödemelerin gününde ve düzenli yapılması kredi notunu yükseltiyor. Borçların geri ödenmesinin gecikmesi ya da temerrüde düşmesi kredi notunu düşürüyor.