Yeni Şirketler

İşte İstanbul'un altın değerindeki arsaları

Zeytinburnu'nda, Beykoz'da ve Esentepe'de sahibini bekleyen üç değerli arsa var.

Paşabahçe Beykoz fabrikası arazisini, Taşımacılar Kooperatifi Zeytinburnu'ndaki Ambarlar arazisini satıyor. Tat Towers'ın yanındaki 4 bin dönüm arazi de TOKİ tarafından satışa çıkarıldı Varyap, Anadolu yakasının son büyük arsasına 338 milyon YTL ile en yüksek teklifi verdi. Dokuz inşaat firmasının katıldığı ihalede ilk tekliflerin 27 Mart'ta alındı. Hafta başında gerçekleştirilen nihai pazarlık ve kapalı teklifler sonucunda, Emlak Konut GYO'nun açmış olduğu ihaleyi Varyap kazandı.

Likör arsasına tek talip

İstanbul'un en önemli arazileri arasında gösterilen eski Likör Fabrikası için düzenlenen ihaleye tek katılımcının Kiler olması, herkesi şaşırttı. Arsaya 295.7 milyon YTL teklif veren Kiler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, ihalenin onaylanması durumunda, araziye İstanbul Sapphire kalitesinde bir proje yapacaklarını belirtti.

Nakliye ambarları satılık

S.S. İstanbul Nakliye Ambarları İşletme Kooperatifi (NAKO), Zeytinburnu E-5 Karayolu yanındaki 130 dönüm arazisini satıyor. 250 milyon dolar muhammen bedelle satılığa çıkarılan nakliye ambarları arazisinin satış işlemiyle ilgili olarak kooperatif, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler'i görevlendirdi.

Paşabahçe'nin arazisi 500 bin dolar

2002 yılında kapanan Paşabahçe Cam Fabrikası'nın 117 bin metrekare arazisi satışa çıkarıldı. Satış işlemini gerçekleştirmekle İş Yatırım görevlendirildi. "Öngörünüm" olarak tabir edilen ve Boğaz siluetinin korunması amacıyla sahilden içeriye doğru 300 metreye inşaat izni verilmeyen ve bundan ilerisinde olan bölgede 2.5 katın üzerinde inşaat izni bulunmayan arsanın eşsiz bir lokasyonda bulunmasına karşın bu koşullarda çok yüksek fiyatla satılamayacağı ifade ediliyor. İmar problemleri nedeniyle büyük inşaat şirketlerinin şimdilik çok sıcak bakmadığı araziye uluslar arası yatırımcıların ilgi göstermesi bekleniyor. Metrekare fiyatlarının 5 bin doların altında olmaması beklenen satışta rakam daha da yükselebilir.

Tat Towers'a komşu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 2 ay önce TOKİ'ye geçen Esentepe'deki 4.2 dönümlük konut ve ticaret imarlı arsa açık artırma ile satılacak. 31.9 milyon YTL'lik muhammen bedel üzerinden 6 Mayıs'ta açık artırma ile satışı gerçekleştirilecek arsanın konut ve ticaret imarı bulunuyor. 2.5 emsal oranının geçerli olduğu toplam 4 bin 261 metrekarelik arsada 10 bin 652 metrekarelik inşaat yapmak mümkün.

Meral GÜNDOĞDU / Bugün