Ekonomi

İşte kur korumalı mevduat için son tarih!

Kur korumalı mevduatta son tarih ne? Bu uygulama ne zaman sonlanıyor? İşte döviz mevduatı olan ya da bu kapsamda parasını bankaya yatıracak olan vatandaşın merak ettiği sorunun yanıtı… jpg" />Amacı, Türk Lirası cinsinden tasarrufları döviz kurundaki değişimlere karşı korumak olan ve mevduat hesabının açıldığı tarihte sunulan faiz oranı ile getiri sağlayan kur korumalı mevduatla ilgili, merak edilen soruların yanıtını sizler için araştırdık

Kısaca, ‘Kur Korumalı Mevduat’ olarak olarak atla döviz bazlı işlemler uygulamasında sona mı geliniyor?

Kısaca, ‘Kur Korumalı Mevduat’ (KKM) olarak olarak atla döviz bazlı işlemler uygulamasında sona mı geliniyor, yoksa uzatmaya mı gidiliyor?

Amacı, Türk Lirası cinsinden tasarrufları döviz kurundaki değişimlere karşı korumak olan ve mevduat hesabının açıldığı tarihte sunulan faiz oranı ile getiri sağlayan kur korumalı mevduatla ilgili, merak edilen soruların yanıtını sizler için araştırdık.

İşte yıl sonu yaklaşırken vatandaşın en fazla merak ettiği konuların başında gelen, kur korumalı mevduat hesabı uygulamasında son tarih.

Kur Korumalı Mevduat hesaplarıyla ilgili, ‘Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar’, Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

SON TARİH 31 ARALIK 2023’E UZATILDI

Buna göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 31 Aralık 2023’e kadar bankalarda açılabilecek.

Söz konusu düzenlemede, “TL’ye çevrilmesi gereken yabancı ülke paraları ve altın hesabı bakiyelerinin TL

mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında dönüşüm fiyatı üzerinden Türk lirasına çevrilmesi gereken son tarih 31 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir” ifadeleri yer almıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuyla ilgili bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılında oldukça zorlu küresel finansal koşullara rağmen kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarının ülkemizde finansal istikrarın korunmasında son derece etkin bir rol oynadığını dile getirmişti.

Nebati, kur korumalı mevduat ile döviz kurlarında oynaklığı azaltırken, Türk Lirası’na olan güveni artırmayı, finansal istikrarı güçlendirip, sürdürmeyi ve vatandaşı da kurdaki dalgalanmalardan korumayı hedeflediklerini söyleyerek, bunu da amaçlandığı şekilde başardıklarının altını çizmişti.

Kur korumalı mevduat hesabı, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru dövizdeki aşırı dalgalanma nedeniyle hayata geçirilmiş, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Aralık tarihinde uygulamanın başlatıldığı duyurulmuştu.

Piyasada herkes ona akın ediyor! 1 ayda tam olarak 10 milyar doları aştı! İşte detaylar!