Otomobil

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.Şikayetvar’ın 50 bini aşkın kullanıcıyla gerçekleştirdiği anket ile ülkemizdeki sürücülerin otomotiv sektörüne bakış açısı, araç ve yakıt tiplerine göre memnuniyet seviyeleri sorgulandı

Otomotiv sektörü ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre sürücülerin hibrit ve elektrikli araçlardan memnun olduğu ortaya çıktı. Şikayetvar’ın 50 bini aşkın kullanıcıyla gerçekleştirdiği anket ile ülkemizdeki sürücülerin otomotiv sektörüne bakış açısı, araç ve yakıt tiplerine göre memnuniyet seviyeleri sorgulandı. Ayrıca sektöre ilişkin en fazla şikayet edilen konular araştırıldı.

Anket çalışması toplam 51 bin 245 kişiyle gerçekleştirilirken, çalışmada 43 marka ve 995 otomobil modelinin kullanımı değerlendirildi. Anket çalışması otomobil ve yakıt tüketimi olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı.

Şikayetvar platformu yetkilileri, otomobil kategorisinde; hatchback-compact, hibrid-elektrikli, panelvan, pick-up, sedan, sedan lüks, spor otomobil, spor otomobil lüks, station wagon-minivan, suv-crossover ve suv-crossover lüks araç tiplerinin yer aldığını belirtirken, yakıt tüketimi açısından ise  benzin, dizel, LPG & benzin, hibrit ve elektrikli araçların sürücüler tarafından değerlendirildiğini kaydetti.  

SÜRÜCÜLER HANGİ ARAÇLARDAN MEMNUN?

Anket çalışmasına göre, sürücüler en fazla elektrikli ve hibrit araçlardan memnun görünüyor. Ankete katılanlardan 8,6 puan alan elektrikli ve hibrit araçları, 8,59 skorla lüks spor otomobiller izledi. Lüks spor otoların ardından ise sedan lüks ve suv-crossover lüks araç tipleri sürücülerin memnuniyetini bildirdiği araçlar arasında üçüncü sırada yerini aldı.

Araştırmada, çoğunlukla ticari amaçla kullanılan panelvanların genel memnuniyet oranının diğer araç tiplerine göre geride kaldığı belirtilirken, panelvanlarda genel memnuniyet seviyesinin 7,06 olduğu belirtildi. Pick-up ve spor otomobil türlerinin ise 7,9’luk skoru paylaşarak memnuniyet oranı en az olan araç tipleri arasında yer aldığı kaydedildi.

FİYAT VE PERFORMANSTA BİRİNCİ OLANLAR

Araştırmada, elektrikli ve hibrit araçların fiyat / performans kriterinde birinciliği kimseye kaptırmadığı belirtilirken, bu tip araçlar sürücülerden 8.6 memnuniyet puanı aldı. Lüks spor otomobiller bu kriterde öne çıkan bir diğer olduğu belirtilirken, geniş bagaj alanı sayesinde oldukça yüksek bir yükleme hacmi sunan ve ticari amaçla da kullanılan pick-up’ların fiyat performans açısından 6.68 skorla en düşük memnuniyet oranına sahip olduğu kaydedildi.

TASARIMDA VE KONFORDA GÖZDE OLANLAR

Araştırmada, tasarım açısından sedan lüksün en yüksek memnuniyet skoruna sahip olduğu belirtilirken, lüks spor otomobiller, elektrikli ve hibrit araçlar da yine konfor açısından tüketicileri en fazla memnun eden araçlar arasında yer alırken, hatchback-compactın en az memnuniyet skoruna olduğu kaydedildi.

YAKITTA EN İYİ PERFORMANS KİMDE?

Yakıt tüketimi açısından hibrit ve elektrikli araçlar en gözde araçlar arasında başı çekerken, sürücülerden de 8,63 ile en yüksek puanı aldı. Yatırım aracı olarak değerlendirildiğinde de yine elektrikli ve hibrit araçlardan memnuniyet oranının yüksek olduğu gözlendi.