Kent Haberleri

İşte teklif edilen rakamlar! Öğretmenlere promosyon şoku!

Yeni yılla birlikte emekli ve kamuda çalışan personel ile EYT’lilere peş peşe gelen promosyon müjdesi öğretmenler için soğuk duş etkisine neden oldu. Ancak bu kez öğretmenler için gelen haber, büyük bir şok etkisi yarattı

Kamu personeli ve emekliler, yeni yılın ilk günleriyle birlikte peş peşe gelen promosyon müjdeleri ile rahat bir nefes almışlardı. Ancak bu kez öğretmenler için gelen haber, büyük bir şok etkisi yarattı.

Başta emniyet, jandarma gibi bölümlerde emekliler, son dönemde ise EYT’liler için adeta promosyon yarışına giren bankalardan, öğretmene sevindiren haber gelmedi.

Kendilerini rahatlatacağını düşündükleri promosyonun 5 bin TL’yi geçmemesi öğretmenleri büyük hayal kırıklığına uğratırken geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyle rakam iyice dip yaptı.

Daha önce kamu personeli ve emekliler, son olarak da EYT’liler için büyük bir promosyon yarışına giren bankalar, öğretmen maaşları için ise aynı hamleyi yapmadı.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında 25-30 hatta 40 bin lira promosyon veren bankalar, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları ve öğretmenlerle ilgili çok düşük teklifler vermeye başladı. İşte bu yerlerden birisi de Trakya’nın en büyük yerleşim birimi olan Çorlu oldu.

İKİNCİ İHALEDE TEKLİF DAHA DÜŞÜK OLDU!

Karar’da yer alan habere göre, geçtiğimiz şubat ayında banka sözleşmesi yenileme görüşmelerinde verilen 17 bin 200 lira az bulunduğu için tekrarlanan ikinci ihalede ise çok daha düşük teklifler geldi. Yapılan 2. ihalede en yüksek teklifi veren bir bankanın, vefat eden, tayini çıkan, emekli olandan promosyon bedelini geri alma, gelene de vermeme gibi şartlar ileri sürdüğü iddia edildi. Öte yandan kamu bankalarının ise ihalede 5 bin TL’yi geçmeyen komik teklifler verdiği de gelen bilgiler arasında.

Geçen hafta içinde yapılan üçüncü ihalede ise rakamın daha da aşağı indiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, EYT’liler için 10 bin liraların konuşulduğu bugünlerde daha önce 17 bin liraya kadar çıktığı söylenen bir özel banka ise ihalede 10 bin liranın biraz üzerinde teklif vererek, ısrarcı da olmadı.

Öte yandan bakanlık bünyesindeki öğretmenler, hayat şartlarının zorlaştığı bu dönemre kendileri için bir nebze rahatlatmasını bekledikleri promosyon gelirinin hiç edilmesi karşısında adeta şok oldu.