Sektörel

İşte Türkiye'nin en iyi projeleri

ArkiPARC 2008 etkinliği kapsamında verilecek ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri'nin finalistleri belli oldu.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından “Kentsel Kalite için Diyalog” teması ile 15-17 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan ArkiPARC 2008 etkinliği kapsamında verilecek ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri'nin finalistleri belli oldu.

Gayrimenkul Ödülleri finalistleri, aralarında İhsan Bilgin, Levent Ergül, Ramadan Kumova, Celal Pir, Haluk Sur, Aziz Yeniay ve Feyzullah Yetgin'in bulunduğu Seçici Kurul tarafından belirlendi.

Gayrimenkul yatırımlarının kente, kentliye ve yatırımcısına kazandırdıklarını ortak bir çalışmada değerlendirmek ve yaratılan olumlu etkilerden dolayı proje paydaşlarını onurlandırarak benzer yatırımların gelişmesini teşvik etmeyi amaçlayan Gayrimenkul Ödülleri, 17 Ekim 2008 Cuma gecesi yapılacak ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

İlki bu yıl Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım olmak üzere toplam altı alanda verilecek ödüller, Türkiye'de son beş yıl içinde inşası tamamlanmış projeler arasından seçiliyor. Seçici Kurul 5 kategoride belirlediği finalistler için ikinci değerlendirme toplantısında incelemek üzere ayrıntılı rapor isterken, Karma Kullanım kategorisinde başka finalist belirlemeksizin Akaretler Sıraevler Restorasyon Projesi'ni ödüle değer buldu.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Serdar Bilgili'nin yaptığı Akaretler Turizm Yatırımları AŞ'nin yatırımcısı ve geliştiricisi olduğu Akaretler Sıraevler Restorasyon Projesi'nin açılışı 25 Haziran 2008'de yapıldı. 58 konut, 134 odalı butik otel, 34 mağaza, ofis, kafe ve restoranların yanında Atatürk Müzesi'nin ve 400 araç kapasiteli otoparkın da bulunduğu proje 97.500.000 YTL'ye mal oldu. Akaretler Sıraevler, Sultan Abdülaziz tarafından 1874 yılında Dolmabahçe Sarayı çalışanlarının konut olarak kullanılması için mimar Sarkis Balyan'a yaptırıldı.

Seçici Kurul'un finalist seçimini etkileyen değerlendirme ölçütleri arasında, Türkiye'de konsept açısından türünün ilk örneği olması, yer seçimi, yeni teknoloji/malzeme kullanımı gibi kriterlerin doğruluğu, proje çözümlerinin bölgenin zorluk derecesine uygun olarak geliştirilmesi ve projenin yatırımcıya ve kent kimliğine kazandırdıkları gibi faktörler yer aldı.

Finalistler:
Konut Kategorisi
- Ali Hoca 6
- Antrium Residence
- Evidea
- Kemer Life XXI
- Mavisu Residence
- Narcity

Ofis Kategorisi
- Arı Teknokent
- Doğan Medya Center
- Galyum Blok

Otel kategorisi Kategorisi
- Four Seasons Bosphorus
- Goldenkey Oteli
- İzmir Büyük Efes Oteli
- Kervansaray Lara
- Luxury Adam & Eve Hotels

Alışveriş Merkezi Kategorisi
- Doğuş Power Center
- Forum Bornova
- Forum Mersin
- M1 Meydan
- ViaPort

Alternatif Yatırımlar Kategorisi
- Bursa Sebze Meyve Hali
- Dalaman Havalimanı
- Santral İstanbul

Karma Kullanım Kategorisi
- Akaretler Sıraevleri Restorasyon Projesi (tek finalist)

Projelerin görselleri için tıklayınız...