Ekonomi

İşte üretici ile market arasında en fazla fiyat farkı olan ürünler! TZOB Başkanı Bayraktar açıkladı!

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubatta üretici ile market arasında en fazla fiyat farkının yüzde 251,6 ile elmada görüldüğünü söyledi. Bayraktar, markette 41 ürünün 31’inde fiyat artışı, 10’unda ise azalış olduğunu belirtti. Megakentin enflasyonu 44’üncü ayda da yükseliş trendini sürdürürken, yıllık bazda yüzde 78,6 artış geldi

İstanbul’da mutfak yangını devam ediyor. Megakentin enflasyonu 44’üncü ayda da yükseliş trendini sürdürürken, yıllık bazda yüzde 78,6 artış geldi. İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 3,83 toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,38 oranında yükseliş gösterdi.

Enflasyon tüm hızıyla artmaya devam ediyor. Öncü veri olarak kabul edilen İstanbul enflasyonu İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, şubatta yine artış geldi. İstanbul’da tüketici fiyatları (Ücretliler Geçinme İndeksi), yıllık bazda yüzde 78,62 artış kaydetti. Aylık artış ise yüzde 3,83 olarak görüldü. Böylece aylık enflasyondaki artış serisi 44’üncü aya taşınarak dikkat çekti.

 

Şubat’ta perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 3,83, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,38 oranında artış gösterdi.

Şubat 2022’de yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İTO 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 78,62, Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise yüzde 78,69 olarak gerçekleşmesi dikkat çekti. İstanbul’un enflasyonu, ocakta yüzde 79,68 seviyesinde yer alıyordu. Endeks, baz etkisiyle kasımda zirveyi gördüğü yüzde 105 seviyesinden 2 ayda yüzde 79’a kadar gerileme kaydetmişti.

41 ÜRÜNÜN 31’İNDE FİYAT ARTIŞ

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubatta üretici ile market arasında en fazla fiyat farkının yüzde 251,6 ile elmada görüldüğünü dile getirdi. Markette 41 ürünün 31’inde fiyat artışı, 10’unda ise fiyat azalışı olduğunu dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti: “Kuru soğanda depodaki ürünlerin azalması ve yeni ürün hasadının başlamamış olması fiyatları artırdı. Portakal, karnabahar, havuç ve pırasada hasadın sonuna gelindiğinden arzdaki azalmadan kaynaklı fiyat yükselişi oldu. Arz ve talepteki değişim et fiyatlarının yükselmesine neden oldu.”

Maaşlar değişecek mi? Şubat ayı enflasyon oranları açıklandı mı?

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Emeklilere çifte bayram yaşayacak! Nisan ayını bekleyin! Emekli ve memura ek zam yapılacak mı? İşte detaylar!