Ekonomi

İşte yüksek emekli promosyonu almanın formülü...

Emekli promosyonunda yarış kızışmışken yüksek promosyonunu almak isteyen vatandaşlar başka bankalara maaşlarını taşımaya başladı. Peki, maaş taşımanın koşulları neler? Emekliler cayma hakkını kullanabilir mi? İşte detaylar...Emekli promosyon miktarının ne kadar olduğunu vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor

Emekli promosyonunda yakını getirmek, kredi kullanmak, kart almak ya da otomatik fatura talimatı vermek gibi şartlar da ilave edilince promosyon miktarları 10 bin TL'yi buluyor. Emekli promosyon miktarının ne kadar olduğunu vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. 13,5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren promosyon ödemeleri hakkında kamu ve özel bankalar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Özel bankaların başlattığı promosyon yarışı emekliler için rakamları 10 bin liraya kadar çıkartırken, kamu çalışanları için ise 40 bin lirayı buldu.

Sözleşmesi bitip yeni sözleşme imzalayacak emekliler için işlemler kolay. O vatandaşlar kampanyalara bakıp istedikleri bir bankayı seçtikten sonra maaşlarını bankaya taşıyarak ve 3 senelik yeni sözleşme yaparak yüksek promosyonu alabiliyor.

Bu kapsamda sözleşmesi devam eden emekliler ve daha önce düşük promosyon almış emekliler için de bir fırsat bulunuyor. Bu emeklilerin yasalardan gelen hakları var. Peki bu haklar neler, emekli promosyonunu yüksek bankadan almak için hangi şartlar gerekli? İşte detaylar...

Oda TV'nin haberine göre, emeklilerin öncelikle cayma hakkını kullanarak eski sözleşmeleri fesih imkanları bulunuyor. Böylece düşük miktarda aldıkları promosyona yönelik sözleşmeyi sonlandırmış oluyorlar.

Söz konusu sözleşmenin bitmesine kalan süre kadar bir geri ödeme de şartıda bulunuyor. Yani üç yıllığına 1.500 TL alan bir emekli eğer bir sene sonra sözleşmeden cayma hakkını kullanırsa geriye kalan 1000 TL'yi geri ödemek durumunda.

Cayma hakkını kullanan emekliler, artık aynı bankadan veya farklı bankadan yeni bir sözleşme yaparak yüksek promosyon alabilir.

EMEKLİLERE SINIRSIZ CAYMA HAKKI VAR MI?

Emekli vatandaşlar ve tüm tüketiciler için cayma hakkı sınırsız olarak kullanılabiliyor. Yani 1500 liralık sözleşmeyi sonlandırıp 5 bin liralık bir sözleşme yapan emekli bir süre sonra 7.500 liraya bir başka promosyonu almak isterse yine cayma hakkını kullanıp sözleşmesini sonlandırabilir. Bu kez 5.000 liradan kullanmadığı kısmı iade ederek hakkını kullanacaktır.

BANKLAR MAAŞA BLOKE KOYABİLİYOR MU?

Bazı bankalar kredi kullanan emekli vatandaşların banka değiştirmesine izin vermiyor.

Fakat kredi ile promosyonun bir ilgisi bulunmuyor. Kredi borcu zamanında ödendiği sürece emekli istediği bankadan maaşını alabiliyor. Bazı bankaların ise sözleşmesini bitiren emeklilere çok düşük tutarlar teklif ettikleri yönünde şikayetler geliyor.

YARGITAY'DAN NET EMSAL KARARI

Yargıtay'ın aldığı bir emsal karar bulunuyor. Karara göre, emekli maaşına bloke konulmasına dair izinlerin önceden düzenlenemeyeceği, kredi sözleşmesi esnasında verilen iznin geçersiz olduğu belirtiliyor. Yargıtay öte yandan emekli maaşına bloke konulamayacağını söylüyor.

En çok satan telefonlardan Samsung Galaxy A32’ye CarrefourSA’dan 2 bin TL indirim! 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Evde bakım parası yattı mı 22 Eylül 2022? Hesabınıza 3 bin 336 TL yatmış olabilir! Hemen bakın!

Tarım Kredi'de ayçiçek yağı, şeker ve çayda dev indirim! 22 Eylül 2022 fiyat listesi...