Ekonomi

İşten çıkarma dalgası büyüyor! 2 şirket daha küçülmeye gideceğini açıkladı!

Son dönemde dev şirketlerden üst üste işten çıkarma açıklamaları gelmeye başladı. Twitter’ın ardından Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın bağlı olduğu Meta’dan işten çıkarma haberi geldi. Son olarak işten çıkarma dalgasına Citigroup ve Barclays de katıldı. Gerekçe ise gelirlerdeki düşüş.Merkezi Londra'da bulunan Barclays'te ise yaklaşık 200 kişinin işine son verileceği açıklandı

Bloomberg'in haberine göre; bu hafta New York merkezli Citigroup'ta çok sayıda kişi işten çıkarıldı. Merkezi Londra'da bulunan Barclays'te ise yaklaşık 200 kişinin işine son verileceği açıklandı.

GELİRLERDE CİDDİ DÜŞÜŞ VAR

ABD'li bankaların özellikle de yatırım bankacılığı departmanları piyasalardaki çalkantıdan zarar gördü. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde Citigroup'un yatırım bankacılığı gelirleri yüzde 64 azaldı, Barclays'in kaybı ise yüzde 45 oranında oldu.

Konuya yakın kaynaklar bu ay başında Morgan Stanley'nin de Asya-Pasifik bölgesindeki yatırım bankacılığı departmanından 50 kişinin işine son vermeyi planladığını duyurmuştu. Goldman Sachs da geçtiğimiz Temmuz ayında işe alımları yavaşlatmayı planladığını açıklamıştı.

230 KİŞİ İŞTEN KOVULACAK

HSBC Holdings'in de gelecek yıl Fransa'da 230 kişinin işine son vereceği gelen bilgiler arasında.

ELON MUSK BİLE DAYANAMADI, BİNLERCE KİŞİ İLE YOLLAR AYRILDI

İşten çıkarma dalgasına kapılan şirketlerden biri de sosyal medya platformu Twitter oldu. Ünlü milyarder Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra başlayan değişimler tartışılırken şirketin reklam gelirleri azalmaya başladı. Musk bu durumda personel çıkarmaktan başka çaresi olmadığını söylerek şirket çalışanlarının yarısına yakını ile yollarını ayıracağını açıklamıştı.

Son işten çıkarma haberi de Meta’dan geldi. Facebook, Instagram ve Whatsapp’ı da bünyesinde barındıran Meta, reklam gelirlerindeki ciddi düşüşü gerekçe göstererek 11 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı.

Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg,  şirkette isteğe bağlı harcamaları azaltarak işe alım işlemlerine gelecek yılın ilk çeyreğine kadar ara vereceklerini söyledi.

Zuckerberg, bu sıkıntılı dönemde sermayeyi daha verimli kullanmaları gerektiğini ifade ederek, verimliliği artırmak için ekipleri yeniden yapılandırdıklarını belirtti.

18 senelik tarihi olan Meta'nın ilk kez toplu işten çıkarmalara gittiği ortaya çıktı. Bu işten çıkarmalar, Twitter ve Microsoft dahil birçok büyük teknoloji şirketinin işten çıkarmalara gittiği bir döneme denk geldi.

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!

Yeni asgari ücret için kritik toplantı! Bakan Bilgin ile işverenler bir araya geldi

Gram altını olanlar bozdurmasın! Bu rakamdan sonra uçuşa geçecek!