04 / 05 / 2024

İstihdam kredisiyle devam eden konut projelerine finansman!

İstihdam kredisiyle devam eden konut projelerine finansman!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, İstihdam Odaklı İşletme Kredisi ile ilgili olarak "İstihdam odaklı kredi paketi üç kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilmesiyle istihdama önemli bir katkı verilecek" dedi…



Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın duyurduğu ve 3 kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilen İstihdam Odaklı İşletme Kredisi  ile ilgili açıklamasında, İstihdam Odaklı Kredi Paketi'nin işsizlikle mücadele kapsamında önemli bir adım olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Ömer Gülsoy, şu şekilde konuştu:

"Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve imalat sanayi, hizmet sektörleri ile devam eden konut inşaat projeleri ve yurt dışı müteahhitlik sektörüne yönelik uygun koşullarda finansman sağlayacak istihdam odaklı kredi paketi üç kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilmesiyle istihdama önemli bir katkı verilecek olup bu da büyüme rakamlarını olumlu yönde destekleyecektir. Her yeni bir istihdam daha çok üretim daha çok ihracat anlamına gelmektedir. Önümüzdeki hedeflere ulaşabilmenin yolu üretmekten geçmektedir. Bunun için daha çok çalışmalıyız. Bu doğrultuda kamu bankalarımızın iki yıla varan anapara ödemesiz, 5 yıl vade koşullarıyla sunduğu bu imkanı değerlendirmeli, daha fazla istihdamı daha fazla yatırıma dönüştürmeliyiz. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın ardından özel bankaların da bu konuda adım atmalarını bekliyoruz. Daima reel sektörün yanında olduğunu hissettiren ve iş dünyasını destekleyen hükümete de teşekkür ediyoruz."

Kredi paketi yurt dışı müteahhitlik sektörüne katkı sağlayacak!


Geri Dön