İstinye Park halka açıldı
Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığıyla yaptırılan İstinyePark, halka açıldı. Alışveriş merkezinin açılması dolayısıyla düzenlenen basın tanıtımında konuşan İstinyePark Genel Müdürü Hakan Kurt, merkezin inşaatının 2005 yılı Temmuz ayında başladığını ve 27
İstinyePark'ın Amerikalı bir mimar grubu tarafından yapıldığını ifade eden Kurt, "Burası mimarisiyle, alışveriş caddesi ve nostaljik klasik pazar yeri ile diğer alışveriş merkezlerinden çok farklı" dedi.
Merkezin içinde 87 bin metre kare mağaza alanı olmak üzere toplam 270 bin metre karelik bir alana yayıldığını anlatan Kurt, buranın spor, rekreasyon ve eğlence alanlarıyla bir yaşam merkezi olarak tasarlandığını kaydetti.
Kurt, İstinyePark'ın içinde çok farklı alanlar bulunduğunu da belirterek, "Bulvar" olarak nitelendirilen bölümde yerli ve yabancı markaların yer aldığını anlattı.
Bir şehir meydanı formunda tasarlanan alışveriş caddesinin ise merkezin en üst katında yer aldığını ve açık alana kurulduğunu dile getiren Kurt, insanların bu caddeye Nişantaşı'nda, Bağdat Caddesi'nde olduğu gibi araçlarını park ederek alışverişlerini yapabileceklerini söyledi.
Kurt, bu caddede Milano ve Paris'te bile bulunmayan birçok ünlü markanın mağazalarının yer aldığını da vurguladı.
-NOSTALJİK PAZAR DA VAR-
Nostaljik pazar yerinde de kasap, manav, bakkal, baharatçı, fırın, şarküteri hepsinin ayrı ayrı tasarlandığını ve bunların oluşturulan eski Türk-Osmanlı evlerinden satış yapacaklarını anlatan Kurt, böylece vatandaşların esnafla birebir alışveriş etme keyfini yaşayacaklarını kaydetti. Kurt, bu nostaljik pazarın bir Beşiktaş Pazarı, Kadıköy Çarşısı ve Beyoğlu Balık Pazarı konseptinde tasarlandığını söyledi.
Kurt, "Yani mahalle bakkalı, mahalle kasabını alışveriş merkezine soktuk. O eski nostaljik alışverişi tekrar hayata geçirmeyi hedefledik" diye konuştu.
Hakan Kurt, 3 bin araçlık otoparkı bulunan merkezde aynı zamanda bir kültür sanat müzesi ve araba müzesinin de oluşturulacağını anlattı.
Merkezde bir tanesi 3 boyutlu olmak üzere 12 salonun yer aldığı bir sinema kompleksinin de bulunduğunu belirten Kurt, bu salonların zaman zaman başka kültürel etkinlikler için de kullanılabileceğini dile getirdi.
Kurt, İstinyePark'ta yerli ve yabancı markaların yer aldığı 300'e yakın mağaza, 40'a yakın kafe ve restoran bulunduğunu söyledi.
Güvenlik konusuna da büyük önem verdiklerini belirten Kurt, hem inşaat aşamasında iş güvenliği, hem de alışveriş merkezi içinde güvenlik konularına azami önem verildiğini dile getirdi.
Kurt, özellikle çocukların bir kaza yaşamaması için binanın her yerinde risk analizlerinin yapıldığını ve bunların giderildiğini anlattı.
Kurt, İstinyePark'a yılda 20 milyon insanın gelmesini hedeflediklerini belirterek, hafta içi de yaklaşık 40 bin, hafta sonları da 80 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.
Hakan Kurt, İstinyePark'a ulaşımında kolaylık sağlanması için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan 3 kavşak ve TEM-Levent bağlantı yolunu finanse ettikerini ve bu işler için de 25 milyon dolar ayırdıklarını vurguladı.
Bu arada İstinyePark'ın resmi açılışının, Ekim ayının son haftasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı bildirildi.