29 / 04 / 2024

İSTON ihracatta hedef büyüttü

İSTON ihracatta hedef büyüttü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTON, yapmış olduğu ihracatla dünya kentlerini donatmaya devam ediyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şirketlerinden İSTON, yürütülen kentsel tasarım projeleri kapsamında kullanılmak üzere, Libya'nın Bingazi kentine kent mobilyası ve parke taşı ihraç etti. Tamamı yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olan projenin ilk etabı olan 500 bin TL'lik kısmı tamamlandı.

Libya'ya ihraç edilen kumlamalı, basalt kaplamalı parke taşları Türkiye'de sadece İSTON tarafından üretiliyor. Avrupa standartlarında üretim ve tasarım özelliklerine sahip parke taşlarının kalite kontrolleri uluslararası akreditasyona sahip olan İSTON laboratuarlarında gerçekleştiriliyor.

Tasarım ve Ar-Ge çalışmaları neticesinde sürekli geliştirdikleri ürünleri dünyanın birçok kentinde tercih edildiğini belirten İSTON Genel Müdür Kadir Serdar Taflan, "Hacim olarak çok ağır olması olmasının ihracat üzerinde yaratmış olduğu zorluğa rağmen bizler ürünlerimizi denizaşırı göndermekteyiz. Geçmiş dönemde Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, İtalya, Romanya, Türkmenistan, Irak, Umman, Yemen, Sudan, Nijerya, Dubai gibi birçok ülkeye yapmış olduğumuz ihracat faaliyetlerimize; 2009'da 5 milyon TL'lik hedefle devam ediyoruz. Bulgaristan, Türkmenistan, Irak, İran ve Dubai ile yürüyen ticari ilişkilerimiz neticesinde kent mobilyası, parke taşları ve endüstriyel yapılarımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTON markasını dünya kentlerine ulaştıracağız" diye konuştu.

İSTON, altyapı ve üstyapı için ürettiği 500'ü aşkın kentsel ürün çeşidi ve 7 ayrı faaliyet alanıyla İstanbul Sanayi Odası'nın yapı alanındaki şirketlerinin oluşturduğu 34. Komitenin başkanlığını da yürütüyor. Şirket aynı zamanda Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 295. sırada yer alıyor.


Geri Dön