Arsa ve Arazi

İSU bu arsayı neden aldı?

Kocaeli Tütünçiftlik İlimtepe yolu altında bulunan bir şahsa ait arsanın İSU tarafından 2.5 milyon liraya alındığını söyleyen CHP'li Engin Taşdemir, rant sağlandığını ileri sürdü

Körfez Tütünçiftlik İlimtepe yolu altında, Körfez Göleti girişinde yer alan ve şahsa ait olan arsa, İSU (Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından yaklaşık 2.5 milyon liraya satın alındı. İddialara göre arsanın bedeli hiç geciktirilmeden ödendi. Körfez Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Engin Taşdemir, ilçede İSU tarafından kullanılabilecek birçok arsa varken ve belediyeye ait yerler varken neden bir şahsa ait arsanın, peşin para ödenerek alındığını anlamadıklarını ve kamunun bilerek zarara uğratıldığını söyledi. 


HER ŞEYDEN HABERSİZLER


Engin Taşdemir, söz konusu yerde bulunan ve şahıs tarafından depo olarak gösterilip, meyve ağaçları dikilen 1 2 dönümlük arsanın, anlamsız bir şekilde İSU tarafından şantiye yapılmak için satın alındığını belirterek, "Bunlar ya ne yaptıklarını bilmiyor ya da her şeyden habersizler. Tütünçiftlik'te 27 dönümlük arsa var. Üzerinde İSU'nun arıtma tesisi mevcut ve 2 yıl sonra da burada genişletme planı yapılacak ama gelip, şahsa ait olan arsayı satın alıyorlar" diyerek çelişkili bir durum olduğunu ileri sürdü.


ÖDEME HEMEN YAPILMIŞ


CHP'li Taşdemir şöyle devam etti: "Ayrıca hem bu çevrede hem de yakın bölgede belediyeye ait yerler olmasına rağmen bu arsalardan faydalanmıyorlar. Burada, bilerek kamu zarara uğratılmıştır. Kamunun alenen zarara uğratıldığı bu olayda, İSU katma değeriyle birlikte şahsa yaklaşık 3 milyon lira ödeme yapıyor ve bunu satıştan hemen sonra gerçekleştiriyor. 

Bu tür alışverişlerde insanlar belediyeden para tahsil ederken zorlanıyor ama bu olayda hemen ödeme yapılıyor. 


HESABI SORULMALI


Tüm bunlar, ister istemez birçok soruyu akıllara getiriyor. İlk belediye meclis toplantısında; neden bu arsanın alındığını, parasının neden peşin verildiğini, belediyeye ait yerler varken neden şahsa ait arsanın alındığını soracağız. Bu bir suç duyurusu olarak kabul edilmeli. Halkın parası bana göre boşa harcanmış ve burada rant sağlanmıştır. İSU, Körfez'de yüzde 40 kayıp-kaçak varken hiçbir yatırım yapmıyor, ama anlamsız bir yer için büyük miktarda para veriyor. Bunların nedeni ve hesabı sorulmalı."



Bizim Kocaeli