Genel

İsveç'in eski belediye başkanı kirasını ödemek için çöp topluyor!

Eski İsveç Göteborg Belediye Başkanı Ann-Sofie Hermansson, politikayı bıraktıktan sonra yeni mesleğiyle görenleri şaşırttı. Atık toplama şirketinde yeni işine başlayan eski belediye başkanı, 'Kiramı ödemem lazım' dedi.

Eski İsveç Göteborg Belediye Başkanı Ann-Sofie Hermansson, siyasi kariyerini tamamlamasından sonra çok farklı bir meslek seçti. Atık toplama şirketinde yeni işine başlayan eski belediye başkanı, neden bu mesleği seçtiğini soranlara 'Kiramı ödemem lazım' cevabını verdi.

Hürriyet'te yer alan habere; fotoğrafları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım rekorları kıran eski politikacı ve belediye başkanının şimdiki halini görenler gözlerine inanmıyor. O ise yaptığı seçimden memnun olduklarını söyledi.

56 yaşında eski bir siyasetçi olan Ann-Sofie Hermansson, Göteborg Üniversitesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra Hermansson İsveç Sosyal Demokrat Partisi'nde görev almaya başladı. 

Politikayı bırakmasından sonra meslek tercihi sosyal medya hesaplarında gündem olan eski başkan artık yaşadığı şehirde bir atık toplama şirketinin çöp kamyonlarını sürüp yaşamını sürdürüyor.

Eski başkan Hermansson, diğer meslektaşları gibi siyasetçi kimliğinden sonra danışmanlık gibi yüksek gelirli ve rahat bir iş seçmek yerine babasının gençliğinde kendisine ısrarla alması için baskı yaptığı ağır ticari araç ehliyetiyle çöp kamyonu sürmeye başladı ve bu tercihin nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Çalışırken çekilen fotoğrafları sosyal medyanın gündemine oturdu. Eski belediye başkanı 'Uzun toplantılarla, sürekli telefon konuşmalarıyla ve yoğun bir gündemle çalıştıktan sonra şimdi kendimi çok daha huzurlu hissediyorum.' açıklamasında bulundu.