Ekonomi

İşveren sendikasından asgari ücrette 'denge' açıklaması

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Aralık ayında başlayacak asgari ücret tespit toplantılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak dengeli bir asgari ücret konusunda çalışacaklarını söyledi.Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz" dedi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Aralık ayında belirlenecek 2023 yılı asgari ücret rakamıyla ilgili olarak "Elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz" dedi. İşçilerin, işçi sendikalarının memnun olmadığı bir durumu arzu etmediklerini belirten Akkol, işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemediklerini kaydetti

MESS tarafından yedincisi düzenlenen 'İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreninde konuşan Akkol, İş Sağlığı ve Güvenliğinin (İSG) odaklandıkları konuların başında geldiğini belirterek, çalışanları daha fazla korumak ve işletmeleri daha güvenli hale getirmek için İSG de dijital dönüşümün önemini vurguladı. Bu alanda yapay zeka uygulamalarını kullanarak bir takım projeler yürüttüklerini kaydeden Akkol, iş güvenliğinin ihmal edildiği durumları yapay zekanın tespit ederek gerekli uyarıları yapacağını söyledi. Baret takılması gereken durumları, maske takılması gereken durumları ihmal edilmesi durumunda işçilere uyarılar yapacağını kaydeden Akkol, İSG kıyafeti giyilmesi gereken yerde bu kıyafet giyilmemişse, teknoloji yardımıyla bunların önüne geçileceğini ve olası kazaların önüne geçileceğini ifade etti. Akkol, bir işletmenin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki risklerini en iyi orada çalışanların bileceğini belirterek bir cep telefonu uygulaması ile çalışanların kendi çalışma alanındaki riskleri fotoğraf veya video ile yöneticilerine raporlayabileceğini kaydetti.

"Dengeli bir asgari ücret için gayret göstereceğiz"

Törende yaptığı konuymada Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine de değinen Akkol,  son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak kararın altına üçlü imza attıklarını hatırlattı. Bunun hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafının razı olduğu anlamına geldiğini kaydeden Akkol, "Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz" dedi.

İşçilerin, işçi sendikalarının, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerin de huzursuz olduğu bir durumu arzu etmediklerini ifade eden Akkol, işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemediklerini, dengeli bir asgari ücret konusunda, işçi konfederasyonlarıyla ve devlet çalışmaya gayret göstereceklerini dile getirdi.

Dev kuruluş asgari ücret tahmininde bulundu. İşte asgari ücreti enflasyonun üzerine çıkaracak rakam

Asgari ücrette milyonları ilgilendiren büyük tehlike!

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'