İş Fırsatları

İsviçre 85 bin işçi alacak!

Çeşitli alanlarda eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt dışından işçi alımına başlayan İsviçre’de çalışmak isteyenler, uzmanı oldukları meslek grubuna göre başvuruda bulunabilecek. Peki kimler İsviçre’de çalışmak için başvurabilir?Ülkede kadro açığı bulunan alanlar için yurt dışından 85 bin kişi alınacak

Yurt dışında çalışmak isteyenler için fırsat niteliğinde haber İsviçre’den geldi. Ülkede kadro açığı bulunan alanlar için yurt dışından 85 bin kişi alınacak.  Peki şartlar neler? Hangi sektörlere eleman alınacak? Kimler İsviçre’de işçi olmak için başvuru yapabilecek?

Beyaz yakalı ve mavi yakalı on binlerce işçi alımına hazırlanan İsviçre’de çalışmak isteyenlerin belli şartları yerine getirmesi ve  kadro açığı bulunan alanların gerektirdiği niteliklere sahip olması şartı aranıyor.

 

Yetişmiş eleman açığını kapatmak için yurt dışından işçi alımına giden İsviçre, sağlık sektörü, teknisyenlik, turizm ve otelcilik, bilgisayar uzmanlığı, mühendislik gibi çok çeşitli alanlar için farklı ülkelerden eleman arayışına girdi.

Peki hangi sektörlere eleman alınacak? İsviçre’de çalışmak için nasıl başvuru yapılacak?

Sağlık sektöründe özellikle doktor açığı yaşayan İsviçre, yaşlı bakımında ya da hastanelerde görevlendirilecek hemşire alımı da gerçekleştirecek. Yurt Gazetesi’nin haberine göre, Ukrayna ve Rusya arasında 1 yılı aşkın süredir devam eden savaştan kaçan çok sayıda kişi, ülkede kimi sektörlerde yaşanan eleman açığı için yeterli olmadı.

YIL SONUNA KADAR 365 BİN KİŞİ BULACAK

Halen yaklaşık 85 bin kişilik  iş gücü açığı yaşanan ülkede,  eleman açığının yıl sonuna kadar 365 bin kişiyi bulabileceği tahmin ediliyor.

İsviçre’ye çalışmak üzere gitmek isteyenlerin DynaJobs ya da Adecco gibi iş bulma amaçlı kurumlara başvuru yapmaları ve kendilerine en uygun işi araştırmaları ilk adım olacak.

 

ŞARTLAR NELER?

Daha sonra gerekli adımlarda ise  işçi olmak üzere davet alabilmek için belli seviyede dil bilmek, bu ülkeye gittiğinde sosyal yardım almaksızın geçimini sürdürebileceğini kanıtlamak ve ikamet edebileceği bir konut bulmak gerekiyor.

Dünyanın en zengin ülkelerinden kabul edilen İsviçre’de asgari ücret saat bazında 23 İsviçre Frankı olarak ödenirken, aylık maaş ise 4 bin İsviçre Frangını, yani 103 bin TL’yi buluyor.

Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan önemli açıklama! Asgari ücretlilere müjdeli haber!

Pek çok EYT’li bunu bilmiyor! Maaşınız bağlanmadıysa bu hakkınızı kullanabilirsiniz!