29 / 04 / 2024

İsviçreli Franke 'nin 5. büyük pazarı İstanbul oldu!

İsviçreli Franke 'nin 5. büyük pazarı İstanbul oldu!

Türkiye, ankastre pazarında en büyük 4 markadan biri olan İsviçreli Franke 'nin 5. büyük pazarı oldu, firma yılda 1.5 milyon davlumbaz üreten Manisa 'daki fabrikası kurulduktan sonra çin ve İspanya 'daki fabrikalarını kapattı



Bu yıl 100. yılını kutlayan marka, aynı bölgede 120 dönüm araziyi de yatırım için bekletirken Franke ve Dominox 'un yanı sıra yeni bir markayı da devreye alacak

Dünyada 80 farklı ülkede mutfak sistemleri, kahve makineleri, endüstriyel mutfaklar ve özel endüstriyel ürünler geliştiren İsviçreli Franke, 13 yıldır bulunduğu ve 5. büyük pazarı olan Türkiye 'deki fabrikasında sağladığı verim sayesinde çin ve İspanya 'daki fabrikalarını kapattı. Franke Türkiye Genel Müdürü Özgen Özkan, Manisa 'daki fabrikanın dünyanın en büyük 5 davlumbaz fabrikasından biri olduğunu, yılda 1.5 milyon davlumbaz üretildiğini belirterek, grubun Manisa fabrikası kurulduktan sonra çin ve İspanya 'daki fabrikalarını kapattığını açıkladı. Fabrikanın 60 dönüm arazi üzerine kurulu olduğunu, 120 dönüm boş arazinin de bundan sonraki yatırımlar için beklediğini belirten Özkan, Franke ve Dominox markalarının yanı sıra yeni bir markayı, bir ya da iki sene içinde devreye alacaklarını kaydetti.

Portföylerinde 610 adet ürün bulunduğunu belirten Özkan, yüzde 30 büyüme performansıyla yükselen Franke 'nin Türkiye ankastre pazarında 4 markadan biri olduğunu, Türkiye 'nin en büyük ilk 200 ihracatçısı arasında bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye 'de toplam 545 kişinin çalıştığını, 120 milyon euro üzerinde ciroları olduğunu söyleyen Özkan, beyaz eşya pazarında ankastreye ciddi bir dönüş olduğunu belirterek “Ankastre pazarı minimum yüzde 35 büyüyecek. Biz de en az ortalama kadar büyümek istiyoruz ” şeklinde konuştu. Özkan, 100. yılda 100 yeni ürünle devreye girdiklerini, klimalı abajur olabilen davlumbaz geliştirdiklerini sözlerine ekledi.
Vatan/Nihal Yuvacan


Geri Dön