Genel

Italian Workshop Design 2011 Türkiye seçmeleri başladı!

Italian Workshop Design Projesinin Türkiye ayağı Kale Tasarım Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor...  

ASDI SEDIA ve ICE (İtalyan Ticaret Merkezi) tarafından 0510 Haziran 2011 tarihleri arasında İtalyanın Udine şehrinde gerçekleştirilecek olan ve Türkiyede Kale Tasarım Merkezi koordinatörlüğü ve ETMKnın katkıları ile yürütülen Italian Workshop Design 2011 (IWD) projesine başvurular başladı. Türkiye seçmeleri için son başvuru tarihi 31 Mart 2011.

Italian Workshop Design (IWD) haftası kapsamında düzenlenecek olan Woodmaking: Chairs And More atölyesi, Türkiye, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda, Lübnan, Polonya ve İsveç ülkelerinde yaşayan tasarımcıların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Her ülkeden bir tasarımcının seçileceği atölye çalışmasında tasarımcılar, IWD haftası boyunca, İtalyan tasarımının 3 usta ismi liderliğinde 24 ayrı mobilya firmasına sunulmak üzere yeni ürünler geliştirecek. 

Türkiyedeki başvuru ve değerlendirmeler, Kale Tasarım Merkezi koordinatörlüğü ve desteğinin yanı sıra Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Genel Merkezinin (ETMK) katkılarıyla yürütülüyor. Yapılan başvurular, alanında uzman isimlerden oluşturulan seçici kurul tarafından belirlenecek. Türkiye seçici kurulu, tasarımcı Adnan Serbest, ETMK Yönetim Kurulu Başkanı Berna Dalaman, Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elçin Tezel, Kale Grubu Tasarım Danışmanı Sertaç Ersayın, DesignUM kurucusu ve tasarımcı Ümit Altundan oluşuyor. Türkiye seçmelerine 31 Mart 2011 tarihine kadar başvuruda bulunulabiliyor. Ayrıntılı bilgi, katılım koşulları ve başvuru için www.kaletasarimmerkezi.com ve                                      www.etmk.org.tr siteleri ziyaret edilebilir.