30 / 04 / 2024

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!

İtalya’nın en güçlü mafya örgütlerinden biri olan Camorra’nın önemli isimleri arasındaki Raffaele Imperiale’nin tutuklanmasından sonra devletle anlaşma yoluna gitmek istediği ve bu nedenle Dubai açıklarındaki adasını devlete bağışlamayı teklif ettiği öğrenildi.



Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan Imperiale beş senelik kaçak yaşamının sonunda 2021 yılı Ağustos ayında Dubai’de yakalanmıştı. 2022’de İtalya’ya iade edilen Imperiale’nin cezasında indirim alabilmek için itirafçı olduğu, mafyaya yönelik bilgileri paylaştığı açıklandı.

Napoli’de bu haftanın başında görülen davada, Imperiale’nin devletle iş birliği içine girmeyi arzuladığı ve bu kapsamda kişisel şahsi adasını devlete devretmeyi teklif ettiğini ifade etti. Savcı Maurizio De Marco, Imperiale’nin bu teklifini, ‘’Cezasında indirim yapılmasını umduğu şüphesiz” şeklinde açıkladı.

Toplam 20 kişinin yargılandığı mafya davasında savcılık toplamda 209 yıl hapis istiyor. Aynı zamanda, 49 yaşındaki Raffaele Imperiale için 14 yıl 9 ay hapis talep ediliyor.

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!

İtalya’daki mafya davalarında devletle iş birliği gerçekleştiren sanıklara ceza indirimleri yapılabiliyor.

Öte yandan, soruşturma kapsamında Raffaele Imperiale’nin 1,8 milyon Euro değerindeki mal varlığına el konulmuştu. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) adanın ise devlet hazinesine geçirilmesinin daha karmaşık olduğu aktarılıyor. İtalya basınına göre savcılık halen Raffaele Imperiale’nin bağış teklifini inceliyor.

Imperiale’nin Dubai açıklarındaki yapay takımadalardan biri olan ‘Taiwan’ isimli adayı 2017 yılında 12 milyon euroya satın aldığı, adanın bugünkü değerininse 60-70 milyon Euro olduğu ifade ediliyor.

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!

‘VAN GOGH BABASI’

Ünlü mafya babası, Hollanda’daki bir müzeden çalınan iki Van Gogh tablosunun elinde bulunması sebebiyle ''Van Gogh babası'' olarak da anılıyordu.

Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi'nden 2002 yılında çalınan "Scheveningen'de Deniz Manzarası" (1882) ve bunun yanı sıra, ''Nuenen Reform Kilisesi'nden Çıkan Cemaat" (1884/85) adlı tablolar, 2016 yılında İtalya’da bulunmuştu. Napoli yakınlarındaki Castellammare di Stabia'da yer alan tabloların Napoli merkezli Camorra mafyasının eline geçtiği belirlenmişti.

Çalındıkları müzeye iade edilen tablolar 2017 yılından itibaren tekrar sergilenmeye başlamıştı.

Yargılama sürecindeki ünlü mafya babasının Hollanda’daki organize suç örgütleriyle bağlantılı olduğu aktarılıyor.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

‘Kelepir arsa’ umuduyla dolandırılan Teknik Direktör Uygun’a yönelik şok iddia! ‘Mafya aracılığıyla konutlarımı aldı!’


Geri Dön