Genel

İtalyan CEO'lar Türkiye aşığı!

Roma'da düzenlenen Diplomasi Festivali kapsamında, Astaldi'den, Ferrero'ya kadar birçok şirketin CEO'su, Türkiye'deki yatırım deneyimlerini anlattı. Etkinliğe, İtalyan iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı...


ROMA'da 4'üncüsü düzenlenen Diplomasi Festivali kapsamında Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde, "İtalya-Türkiye hangi iş modelleri?" konulu bir konferans gerçekleşti. Türkiye'de yatırım yapan, birçok şirketin CEO'su, Türkiye deneyimlerini anlattı. Büyükelçi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil'in ev sahipliğinde, Gamberini Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, İtalyan iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Haberine göre gazeteci Pino Buongiorno'nun moderatörlüğünde yapılan konferansta konuşan Büyükelçi Akil, "Cumhuriyet'in 100. 

yılma denk gelen 2023'te dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Lapo Pistelli ise, Türkiye'nin son yıllarda yatırımcılar için çok pozitif imkanlar sunduğunu dile getidi, Avrupa'da olmayı hak ettiğini söyledi. İtalyan Sanayicileri Genel Birliği (Confindustria) Başkan Yardımcısı Aurelio Regina, Türkiye'nin de bir dönem ekonomik durgunluk yaşadığını hatırlatarak, "Ancak bundan kurtulmayı hemen başardı" dedi. 80'li yıllardan bu yana Türkiye'deki önemli projelerde yer aldıklarının altını çizen, Astaldi'nin CEO'su Stefano Cerri de, İstanbul'a 3. köprünün yapımını 1ÇTAŞ'la birlikte üstlendiklerini belirtti. Cerri, "Bugün Türkiye'deki ciromuz, neredeyse İtalya'dakiyle aynı seviyede" dedi. Cerri, Türkiye'de, kendilerine önemli kolaylıklar sağlandığını söyledi. 


Manisa'da büyük bir fabrika açan, Nutella ve Kinder markalarının üreticisi Ferrero'nun CEO'su Renato Danna ise, Türkiye'de, 3. büyük üretici olduklarını hatırlatarak, "Türkiye, öyle organize bir ülke ki, 100 milyon Euro'luk yatırımla, 13 ay sonra ilk kavanoz Nutella'mızı tüketiciye ulaştırabildik" dedi. 


ASTALDİ: Türkiye ciromuz italya kadar. 

FERRERO: Rekor, kırdık büyümeye devam. 

FINMECCANİCA: Teknolojik kapasite takdire şayan. 

UNICREDIT: Bankacılıkta Türkiye önemli konumda. 

SIMEST: Türkiye Yatırım için olağanüstü bir ülke. 


AA