28 / 04 / 2024

İtalyan ekonomisinde 2019'da sıfır büyüme tahmini!

İtalyan ekonomisinde 2019'da sıfır büyüme tahmini!

İtalyan Sanayiciler Konfederasyonu'na (Confindustria) bağlı analiz merkezinin hazırladığı raporda, 2019 yılı için "sıfır büyüme" tahmini yapılarak, küçülme riskinin yüksek olduğu ifade edildi. 



Bu yıl İtalyan ekonomisini "durağan" gören Confindustria, koalisyon hükümetinin ekonomideki olumlu beklentilerinin aksine bir tablo çizdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Confindustria, daha önce yüzde 0,9 olarak öngördüğü 2019'da İtalya ekonomisindeki büyüme tahminini sıfıra indirirken, 2020 yılı için ise yüzde 0,4'lük bir büyüme tahmininde bulundu.

"2019 devlet bütçesinin ekonomik büyüme ile çok az orantılı olduğu" eleştirisinde bulunan İtalyan sanayicileri, 4 yıldır art arda yükselişte olan özel sektör yatırımlarında, inşaat sektörü hariç ilk defa eksi yüzde 2,5'lik oranla azalma olduğuna dikkati çekti. 

Ekonomide 2019 yılında iç talebin durağan olacağı öngörüsünde bulunan Confindustria, ulusal ekonomi politikasında bir değişiklik olmaması halinde ekonomik küçülmenin ancak ihracat sayesinde önlenebileceğini savundu.


Geri Dön