27 / 04 / 2024

İtalyan restoranı Morini, Zorlu Center'da açılıyor!

 İtalyan restoranı Morini, Zorlu Center'da açılıyor!

Merrill Lynch'deki eşbaşkanlık görevini bırakıp yeme-içme sektörüne giren Ahmass Fakahany, İstanbul'a restoranla giriyor. Fakahany, ünlü şef Michael White ile ortak olduğu Morini isimli İtalyan restoranın ilk şubesini Zorlu Center'da açıyor...



Küresel krizden hemen önce Merrill Lynch'deki eşbaşkanlık görevini bırakıp yeme-içme sektörüne giren Ahmass Fakahany, İstanbul'a restoranla giriyor. Fakahany, ünlü şef Michael White ile ortak olduğu Morini isimli İtalyan restoranın ilk şubesini Zorlu Center'da açıyor.
Küresel kriz patlamadan kısa bir süre önce ABD'li yatırım bankası Merrill Lynch'i bırakıp ünlü şef Michael White ile New York'ta restorancılık işine giren Ahmass Fakahany, İstanbul'da da şube açıyor.
Eylül sonunda açılacak Zorlu Center'daki devasal Beymen'in içinde Fakahany'ın ortak olduğu Morini isimli restoran da yer alacak.

DİREKSİYONU SOHO'YA KIRDI

Merrill Lynch'in eski Eşbaşkanı Fakahany, 53 yaşında emekli olup, direksiyonu Wall Street'ten Soho'ya kırmıştı. Fakahany ve şef Michael White yepyeni bir restorancılık imparatorluğunun başında bulunuyor.
Beymen içinde açılacak Morini ile Zorlu Center'daki İtalyan restoranı sayısı da böylece üçe çıkıyor. Diğer iki iddialı İtalyan restoranları ise Eataly ve Jamie's Italian

10 MİLYAR KAYIPLA BIRAKTI

Ahmass Fakahany, Merrill Lynch'ten Ocak 2008'de ayrılmıştı. Birkaç ay sonra tüm dünyayı kasıp kavuracak ekonomik krizden önce yaşanan erken emeklilikte, Merrill Lynch'in yapılandırılmış kredi yatırımıyla alakalı 10 milyar dolar zarar yazması etkili olmuştu. Tüm dünyada sıkıntılı günler yaşanırken, Fakahany yakın takipçisi olduğu İtalyan mutfağında usta şef Michael White ile mutfağa girme kararı aldı. İkilinin yarattığı sinerji kısa sürede başarı getirdi.

RESTORANDA BÜYÜMEYİ GÖRDÜ

Bugün sadece ABD'de değil, tüm dünyada metropoller başta pek çok şehirde restorancılık alanında hızlı bir büyüme yaşanıyor. Ahmass Fakahany'nin bu alanda yaşanan büyümenin devam edeceğini öngörerek dünya çapında yatırıma soyunduğu biliniyor.

Makarna tanrısı ve finans gurusu MİCHAEL White, İtalyan mutfağının en iyi uygulayıcılarından biri olarak kabul ediliyor. Hatta onun için 'New Yorklu Makarna Tanrısı' diyenler bile var. White ile Wall Street gurusu Ahmass Fakahany'nin restorancılık işinde güçlerini birleştirmesi yeni bir restoran imparatorluğu kurulacağının işareti kabul edilmişti. Biri şef diğeri CEO olarak kurdukları Altamarea Group'u kısa sürede beklenen başarıya ulaştı.

Büyükçekmece Gazetesi

Geri Dön