04 / 05 / 2024

İtalyan Valentini Yıldız Entegre'yi Afrika'ya götürecek!

İtalyan Valentini Yıldız Entegre'yi Afrika'ya götürecek!

İtalyan Valentini Group'un Ortadoğu ve Afrika pazarı için rotasında iş ortağı için Yıldız Entegre'yi seçti. Grubun Confalonieri isimli firmasıyla bağlantı kurduğu Yıldız Entegre ile birlikte mobilya dekor kağıdı alanında iş birliği yapacak



İtalyan Valentini Group'un Ortadoğu ve Afrika pazarı için rotasında iş ortağı için Yıldız Entegre'yi seçti. Grubun Confalonieri isimli firmasıyla bağlantı kurduğu Yıldız Entegre ile birlikte mobilya dekor kağıdı alanında Türkiye pazarında uzun vadede yeni yatırımlara hazırlanıyor.
Türkiye'nin ülke olarak çok önemli bir noktaya geldiğini belirten Valentini Group CEO'su ve Confalonieri Genel Müdürü Luigi Valentini, Yıldız Entegre'nin büyük ölçekli işler yaptığına işaret ederek, "Türkiye'yi İtalya'nın bundan 20-30 yıl önceki haline benzetiyorum, önü çok açık. Mobilyacılık sanayinde yapılacak çok iş var. Türkiye üzerinden Afrika ve Ortadoğu'nun yapılandırılmasında rol almayı hedefliyoruz" dedi.
Yaklaşık 500 bin metrekare alan üzerinde, tek çatı altında günlük 3 bin metreküp imalat yaptıklarını belirten Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız ise, "Krizlerde bile yatırımı durdurmadık. 2001 krizinde aldığımız yatırım kararı firmamızı geliştirdi. 2012 yılı ikinci yarısında hizmete girecek Manisa ve Mersin tesislerimizle, MDF üretimini yüzde 50, sunta üretimimizi ise altı kat artıracağız" dedi.


Geri Dön