Yeni Şirketler

İTB'nin satışa çıkardığı arsayı İZDEP aldı!

İzmir Ticaret Borsası'nın satışa çıkarılan Menderes'teki 90 dönümlük arsası, İzmir Ticaret Odası üyelerinin kurduğu kooperatifin oldu

İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) satışa çıkardığı Menderes'teki yaklaşık 90 dönümlük arsayı, İzmir Ticaret Odası (İTO) üyelerinin kurduğu İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Bölgesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (İZDEP) aldı. İZDEP'in Adnan Menderes Havalimanı'nın hemen karşısındaki arsaya peşin ödenmek şartıyla 11.5 milyon lira verdiği öğrenilirken, arsanın tapusunun gelecek hafta teslim alınması bekleniyor.

BORCUNU ÖDEYECEK
İzmir Ticaret Borsası ise, satıştan elde ettiği gelirle Vakıfbank'a olan borcunu ödemeyi planlıyor. İTB'nin, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) kuruluş sürecinde kullandığı kredi nedeniyle Vakıfbank'a faiziyle beraber 3 milyon doların üzerinde borcu bulunduğu belirtildi.

İZDEP Yönetim Kurulu Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Murat Bayramer, kooperatiflerinin 40 üyesi olduğunu belirterek, "Ortaklarımızın yarısını keresteciler oluşturuyor. Ayrıca inşaatçılar, gıdacılar, yer döşemecileri ve halıcılar da yer alıyor. Arsalar 500 metrekarelik, binlik, bin 500'lük, 2 binlik ve 3 binlik olmak üzere farklı büyüklükte olacak. Burayı depolama alanı ve toptan ticaret olarak organize edeceğiz" dedi.

Bayramer, "10.5 milyon lira tutarında yatırım öngörüyoruz. Yatırıma en geç Temmuz ayında başlayıp, bir yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Arsayı İzmir'i başka şehirlere bağlayan tüm ana yollara ve otobana yakın olduğu için tercih ettiklerini ifade eden Bayramer, bu şekilde kerestecilerin daha rahat bir alanda faaliyet göstereceğini dile getirdi.

'Yeni bir ticaret sitesi kurulacak'
İzmir Ticaret Odası Halıcılık Meslek Komitesi Üyesi Naci Ölçen halıcılar ve yer döşemecileri olarak İZDEP'i toptan ticaret için düşündüklerini söyledi. Naci Ölçen, sektör olarak yeni bir perakende ticaret sitesi kurmak için çalıştıklarını vurguladı.
YeniAsır/Sinan Doğan