İş Fırsatları

İtfaiye eri ve zabıta memuru alınacak! Belediyenin ilanı yayınlandı! Bu fırsatı değerlendirin

Samsun Büyükşehir Belediyesinde istihdam etmek üzere90 memur alımı yapacaktır. Aday koşulları, kontenjan malumatları, başvuru tarihleri ve adres bilgisi belli oldu. Peki başvuru son günü ne zaman? İşte detaylar.Devlet memuru olarak da adlandırılan memurlar, devletin hizmetlerini sunarken kamu yararına çalışırlar ve genellikle belirli bir mesleki eğitim veya nitelik gerektiren pozisyonlarda çalışırlar

Memur, devlet veya kamu kurumları tarafından istihdam edilen ve görevlerini yerine getirirken belirli bir maaş ve statüye sahip olan kişidir. Devlet memuru olarak da adlandırılan memurlar, devletin hizmetlerini sunarken kamu yararına çalışırlar ve genellikle belirli bir mesleki eğitim veya nitelik gerektiren pozisyonlarda çalışırlar.

KONTENJAN DETAYLARI

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 90 personel ile itfaiye ve zabıta alımları yapılacağını ilan etti. Memur alımı önlisans ve lisans mezunları içerisinden olmaktadır. Kontenjan ayrıntıları:

• 4 itfaiyeci (ön lisans mezun)

• 50'si zabıta olmak üzere (23 önlisans ve 27 lisans) 90 memur işe alınacaktır.

İtfaiye eri ve zabıta memuru alınacak! Belediyenin ilanı yayınlandı! Bu fırsatı değerlendirin

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Samsun belediyesi açığı kapatmak için 90 memur personel alacak. Devlet memuru alımında adaylar için umumiyetle 657 sayılı Kamu Görevlileri Kanununun 48. maddesindeki koşullar uygulanır.
 Buna göre;

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

• kamu haklarından mahrum kalmış olmaması,

• Vazifesini yapmasına mani bir sağlık problemi olmaması,

• Devam eden emniyet ve arşiv araştırmalarından pozitif sonuçlar almak,

• Herhangi bir suçtan hükümsüz olmak,

• Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli maaşı almamak,

• Erkek adayların askerlik vazifesini tamamlamış olması veya askerlik ile ilişikinin bulunmaması gerekmektedir.

Adaylardan ayrıca KPSS puanları, boyları, yaşları, okulları ve mesleki gereksinimleri de istenecek. Adayların sınav zamanı 30 yaşından küçük olmaması şarttır. Kadın adayların 160 cm'den, erkek adayların ise 167 cm'den kısa olmaması gerekiyor.

Adayların en az 13 Ekim 1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu koşullarına uygun B Sınıfı ehliyete sahip olması şartı var. Ayrıca 2022 senesinde tertip edilen KPSS Önlisans P93 ve Lisans P3 puan türlerinden en az 70 puan almanız kaydı var.

İtfaiyeci açığı için adayların kapalı alan, yükseklik gibi fobilerinin olmaması şartı var. Yangın yönetmeliğine de uymak zorunluluğu var.

BAŞVURU TARİHİ

Samsun büyükşehir Belediyesi personel başvuruları 28 Nisan 2023 tarihine kadar sürecektir. Başvuruların adresi; Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:27 Atakum/ SAMSUN